Poljak Bartosz Zmarzlik ne da vodstva

Slovaku Martinu Vaculiku zmaga na dirki svetovnega prvenstva v Cardiffu.
Fotografija: Bartosz Zmarzlik vodi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Bartosz Zmarzlik vodi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. FOTO: Jože Suhadolnik

Slovak Martin Vaculik je postal zmagovalec osme dirke svetovnega prvenstva v spidveju v Cardiffu. V finalu je ugnal Avstralca Jacka Holderja in Poljaka Bartosza Zmarzlika. V skupnem seštevku še naprej vodi Zmarzlik.

Poljak se je že drugo veliko nagrado zapovrstjo skozi šivankino uho prebil v polfinale. V Latviji je pred tremi tedni celo zmagal, tokrat pa je bil tretji in osvojil novih 16 točk za skupno razvrstitev. Osemindvajsetletni Poljak le enkrat letos ni nastopil v finalu (Målilla).

V Cardiffu je bil najboljši Slovak Vaculik. Triintridesetletnik je slavil drugič letos, petič pa je stopil na zmagovalni oder. Četrtič je to uspelo Holderju, ki je bil sicer najboljši po razvrstitvenih vožnjah.

V skupnem seštevku je Zmarzlik na vrhu s 138 točkami. S 114 sledi tokrat četrtouvrščeni Šved Fredrik Lindgren, Vaculik pa je zdaj pri 105 točkah. Na četrto mesto se je prebil Holder, ki je v dosedanjem poteku sezone zbral 97 točk.

V letošnjem SP je, tako kot lani, na uvodni postaji v Goričanu nastopil tudi najboljši slovenski voznik zadnjih dveh desetletij Matej Žagar.

Nekoč stalni član elitne konkurence tudi v tej sezoni ni med 15 dirkači, ki nastopajo na vseh dirkah, na Hrvaškem je nastopil s povabilom prirediteljev. Dirko je končal na 16. mestu in osvojil eno točko za SP, v katerem zaseda 20. mesto.

V sezoni 2023 bosta na sporedu še dve VN, najprej 16. septembra v Vojensu na Danskem, za konec pa še v poljskem Toruńu 30. septembra.

Komentarji: