Ponomarenko Janićeva sedma na Portugalskem

Končana je prva tekma svetovnega pokala v šprintu na mirnih vodah. Špela Ponomarenko Janič je bila na 200 m sedma.

Objavljeno
17. maj 2015 22.32
OLY-CANO-CFWK12-SEMIS-DAY14/
G. L., Delo
G. L., Delo

Lizbona - Slovenska šprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je v zaključnem dnevu uvodne tekme svetovnega pokala v portugalskem Montemor-o-Velhu zasedla 7. mesto na 200-metrski razdalji.

Ponomarenko Janićeva je tako še za mesto izboljšala včerajšnjo uvrstitev na 500-metrski preizkušnji, tokrat je za zmagovalko Liso Carrington zaostala dobri dve sekundi. »To je moja prva tekma v sezoni in prva tekma po 20 mesecih odsotnosti s tekem, zato sem z dvema finaloma v olimpijskih disciplinah zelo zadovoljna. V obeh finalih je pihal močan veter v hrbet, zato je bila tekma nekoliko hitrejša, jaz pa v tem času še nisem delala toliko na hitrosti, ker se šele vračam po rojstvu sina. Imela sem nekoliko prilagojen program, tako da je bila ta tekma in tudi naslednji dve bosta bolj kot odskočna deska, s katere bomo gradili naprej do Milana, kjer bodo letos delili olimpijske kvote,« je dejala slovenska šprinterka na mirnih vodah.

Z dvema nastopoma je danes opravil tudi Jošt Zakrajšek, ki je na 500-metrski razdalji zasedel 8. mesto z dobrimi tremi sekundami zaostanka za zmagovalcem Cyrillom Carrejem. Ob koncu tekmovalnega dne se je preizkusil še ne 5000-metrski razdalji in osvojil 11. mesto. Zmagal je Portugalec Fernando Pimenta.

»Rezultatsko še nisem zadovoljen, vendar je bilo v teh pogojih to največ. Pozna se mi, da sem se še pred odhodom na Portugalsko ubadal z zdravstvenimi težavami, zaradi česa mi v programu treninga manjkata dva tedna treninga in dobrih občutkov. Me pa zelo veseli, da se iz tekme v tekmo počutim bolje, da gre kajak hitreje in da pridobivam tiste prave občutke - tako tekmovalne kot tiste na treningu,« je dejal Zakrajšek.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo prihodnji teden v nemškem Duisburgu.