Ponomarenko Janićeva v finalu B v Duisburgu

V sobotnem finalu C na 500 m še Anja Osterman, Jošt Zakrajšek v finalu C na 1000 m.

Objavljeno
22. maj 2015 21.22
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Duisburg - V kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Duisburgu je kajakašica Špela Ponomarenko Janić v močni konkurenci na 500 metrov prišla do sobotnega finala B. V uvodnem nastopu na drugi tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni je v svoji kvalifikacijski skupini zasedla tretje mesto in se brez težav uvrstila v polfinale. V tej fazi tekmovanja je postavila dve sekundi hitrejši čas kot v dopoldanskem delu tekmovanja in v svoji polfinalni skupini zasedla četrto mesto. To je zadostovalo za uvrstitev v finale B, ki bo na sporedu v soboto ob 9.30. Tam se bo potegovala za uvrstitve med 10. in 18. mestom.

V isti polfinalni skupini na 500 metrov je veslala tudi druga slovenska predstavnica v Nemčiji Anja Osterman, ki je v polfinalu zasedla sedmo mesto in se prebila v finale C. Tudi ta bo na sporedu v soboto (ob 9.20).

Do finala C je priveslal tudi Jošt Zakrajšek, ki je nastopil na 1000-metrski razdalji. V svoji kvalifikacijski skupini je zasedel peto mesto in napredoval v polfinale, kjer pa je bil nato šesti.

Do polfinala na 1000 metrov sta prišla tudi Alan Apollonio in Simon Blažević, a v tej fazi tekmovanja tudi zaključila svoj nastop. Že v kvalifikacijah na 1000 metrov pa se je napredovanje za eno mesto izmuznilo Ljubljančanu Simonu Ovnu.

Prav ob koncu tekmovalnega dne sta Ponomarenko Janićeva in Ostermanova veslali še v kvalifikacijah na 200 metrov. Ostermanova je bila v tretji kvalifikacijski skupini osma in se v polfinale uvrstila po času, v četrti kvalifikacijski skupini pa je Ponomarenko Janićeva dosegla peti čas in se prav tako uvrstila v sobotni polfinale.

V soboto bo kot prvi Slovenec nastopil Zakrajšek, ki bo veslal v finalu C na 1000 metrov. Sledili bosta Ostermanova in Ponomarenko Janićeva v tekmi na 500 metrov. Ob enih popoldne bo v finalu A na 200 metrov veslal parakajakaš Dejan Fabčič, kasneje pa sledijo še kvalifikacije na 500 metrov z Zakrajškom in Ovnom ter polfinale na 200 metrov s Špelo Ponomarenko Janić in Anjo Osterman.