Poškodba Danijela Koncilje

Standardni začetni bloker slovenske odbojkarske reprezentance si je poškodoval mezinec na levi roki.

Objavljeno
01. julij 2015 18.58
iza-odbojka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se pod taktirko selektorja Andree Gianija v Mariboru in Hočah pripravlja na skorajšnji začetek evropske lige, ki jo bo odprla z dvema gostovanjema prihodnji konec tedna v Turčiji. V okviru priprav so fantje odigrali tekmo za trening z Izraelom in bili prepričljivo boljši s 4:0, dobro vzdušje v zasedbi pa je rahlo pokvarila zgolj poškodba standardnega blokerja začetne postave Danijela Koncilje, ki ga je že v dvoboju z Izraelom zamenjal Uroš Pavlovič, zdaj pa bo moral izpustiti vsaj teden dni treningov.

»Danijel si je pri skoku v blok poškodoval mezinec na levi roki. Zaenkrat kaže, da ni nič hujšega, vendar pa vsaj do začetka prihodnjega tedna ne bo mogel trenirati. Žal nas ta poškodba kar precej ovira pri delu, saj smo ravno na blokerskem igralnem položaju najbolj oslabljeni, vendar pa fantov to ni vrglo s tira in še naprej dobro in zavzeto trenirajo,« je poudaril Giani, zadovoljen s pristopom in odnosom svojih izbrancev.

»Za nas je bil obračun z Izraelom precej pomemben. Seveda ne zavoljo rezultata, temveč ker je šlo za razbijanje ustaljenega ritma treningov, monotonije, razlika pa je tudi v pristopu do tekme na eni strani in treninga na drugi, kar nam v tej fazi priprav zelo koristi. Prvi teden po premoru smo veliko časa namenili telesni pripravi, zdaj se bolj posvečamo tehniki in uigravanju,« je še pripomnil selektor.