Pred dvema tednoma operacija slepiča, zdaj že zmagal

Na dirki za VN Avstralije v Melbournu je zablestel Španec Carlos Sainz in prekinil niz 9 zaporednih zmag nizozemskega asa Maxa Verstappna.
Fotografija: Ferrarijev Španec je ugnal vso konkurenco. FOTO: William West/AFP
Odpri galerijo
Ferrarijev Španec je ugnal vso konkurenco. FOTO: William West/AFP

Španski dirkač Carlos Sainz je zmagovalec dirke za veliko nagrado Avstralije v formuli 1 v Melbournu. S ferrarijem je prekinil niz devetih zmag trikratnega zaporednega svetovnega prvaka Maxa Verstappna v Red Bullu, ki je zaradi težav z zavorami tokrat odstopil. Drugi je bil Sainzov moštveni kolega Charles Leclerc, tretji pa Lando Norris v McLarnu.

Španec je do zmage prišel zgolj dva tedna po operaciji zaradi vnetja slepiča. Zaradi tega je izpustil zadnjo dirko v Savdski Arabiji, njegov nastop v Melbournu pa je bil pod vprašajem vse do petka.

Kljub temu pa je na dirkališču Albert Park prikazal vožnjo brez napak in izkoristil Nizozemčevo darilo. Ta je moral dirko končati predčasno. V uvodu je s prvega štartnega mesta skočil v vodstvo, a nato po nekaj krogih zaradi požara na zavorah moral zapustiti dirko.

Za Ferrari je bila to prva dvojna zmaga v dveh letih. Nazadnje je to moštvo tako slavilo v Bahrajnu 20. marca 2022, ko sta oba Red Bullova dirkalnika predčasno končala dirko.

Tokrat je drugi voznik Red Bulla Sergio Perez osvojil 5. mesto.

V skupnem seštevku še vedno prepričljivo vodi Verstappen (51 točk), pred Perezom (36) in Leclercom (28).

 

Preberite še:

Komentarji: