Prevc: Bilo je čudno in smešno

Na državnem prvenstvu zmagoslavje bratov Prevc in Vtičeve.

Objavljeno
10. oktober 2016 12.44
Državno prvenstvo v skokih Peter Prevc Kranj 8.10.2016 [skoki,prevc]
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec
Kranj – Na 110-metrski skakalnici pod Šmarjetno goro so spravili pod streho še eno državno prvenstvo, ki je pred maloštevilnimi gledalci služilo zgolj samemu sebi. Celo Peter Prevc, ki si je priskakal četrto zaporedno »poletno« lovoriko na srednji napravi, je dal namreč jasno vedeti, da je zaradi spremenljivega vetra nemogoče govoriti o regularni tekmi.

»Že meni je bilo težko spremljati tiste, od katerih je bilo pričakovati, da bodo skočili 105 metrov, pa so potem pristali že pri 90 metrih, kako je bilo potem šele njim? Ker je bila štartna klop v uvodni seriji postavljena prenizko, je izpadlo čudno in smešno,« je presodil najboljši slovenski skakalec, ki je s poskusom, dolgim 101 meter, po prvem »polčasu« držal drugo mesto za Cenetom Prevcem (103 m). Trojno vodstvo bratov iz Dolenje vasi pri Železnikih je zaokroževal Domen Prevc (100 m).

V finalu je nato Peter z največjo daljavo tekme (110 m) postavil stvari na svoje mesto in slavil zanesljivo zmago. Na koncu je imel 11,3 točke naskoka pred Cenetom, ki je v drugo pristal pri 104,5 metra, na tretje mesto pa se je zavihtel Andraž Pograjc (98 m in 106,5 m). Domen je še enkrat doskočil pri 100 metrih in zdrsnil na peto mesto – za četrtouvrščenega Tomaža Nagliča (99 m in 105 m) in tik pred komaj 16-letnega Timija Zajca (98,5 m in 103 m), velikega upa iz SSK Ljubno BTC.

»Cene je prijetno presenetil, Domen pa se v tem obdobju še lovi. A ni razlogov za zaskrbljenost, ker smo vsi v dobrih rokah trenerjev,« je ocenil novi-stari državni prvak, ki se že veseli prihajajočih »tradicionalnih« jesenskih priprav z reprezentančnimi kolegi v Medulinu. »Dobro bo malce zamenjati trenažno okolje in narediti krajši premor od skokov,« je še dejal najstarejši od bratov Prevc.

V ženski konkurenci je premočno zmagala Maja Vtič (108,5 m in 105 m), ki je drugouvrščeno Uršo Bogataj (102 m in 98 m) preskočila za 22,3 točke, tretje mesto pa je osvojila Špela Rogelj (103 m in 95,5 m). »S svojo zdajšnjo pripravljenostjo sem zadovoljna, vse poletje sem malo dodajala, imam pa še rezerve. Upam, da jih bom izčrpala do začetka zime,« je izjavila Vtičeva, ki je – mimogrede – pred kratkim uradno postala profesorica razrednega pouka, potem ko je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.