Radovljičanki navdušili v Zagrebu

Med slovenskimi plavalci sta na mitingu Zlati medved na Hrvaškem izstopali Anja Klinar in Tjaša Pintar.

Objavljeno
09. julij 2017 00.45
J. P.
J. P.

Zagreb - Med slovenskimi plavalci je na mitingu Zlati medved v Zagrebu z dvema najboljšima državnima dosežkoma v sezoni izstopala Anja Klinar - na 100 metrov delfin je vpisala čas 1:00,97, na 800 metrov prosto pa 8:35,89. Z 2:02,70 je bila Gorenjka, ki brani barve radovljiškega kluba, najhitrejša tudi na 200 metrov prosto, a je popoldanski nastop odpovedala, kar sta z zmago in tretjim mestom izkoristili Manca Marčun (Radovljica) in Neža Kocijan (Olimpija), ki je k temu dodala še drugo mesto na 50 metrov prosto.

»Na 100 metrov delfin se ji je posrečil zelo dober izid, tudi dosežek na 800 metrov prosto ni slab, ni pa še v celoti to, kar bi Anja v resnici lahko pokazala. A je to nekoliko manj pomembno, saj v tej disciplini konec meseca ne bo tekmovala na svetovnem prvenstvu na Madžarskem,« je za STA ocenil trener Miha Potočnik. Izjemen dan je tudi za še eno radovljiško plavalko Tjašo Pintar, ki je z 1:09,31 kot šesta Slovenka na 100 metrov prsno premagala mejo 1:10, na slovenski večni lestvici je pred njo le še rekorderka Tjaša Vozel.

»Seveda sem zadovoljna, takšen izid sem si želela že prejšnji teden v Franciji, kjer so mi v nizki temperaturi zmanjkale tri stotinke. Vedela sem, da je možno, dobro sem se počutila v vodi in uresničila pričakovanja, še posebej pa sem vesela, da sem letos osebni rekord izboljšala že za 1,3 sekunde. Veliko zato pričakujem tudi od jutrišnje tekme na 50 metrov prsno,« se je smejalo Pintarjevi. Do stopničk se je v Zagrebu dokopala tudi Katja Hajdinjak (Olimpija) s tretjim mestom na 100 metrov delfin.

Na mitingu v Kopru je Anže Tavčar pričakovano zmagal na treh razdaljah (50, 100 in 200 metrov) prosto, Janja Šegel pa na 50 in 100 metrov prosto, obakrat je bila hitrejša ode mladinke Ljubljane Tare Vovk, ki pa si je pokorila konkurenco na 200 metrov prosto in mešano. Domači veteran Matjaž Markič se doma še naprej poigrava s konkurenco na 50 metrov prsno, saj ni zabeležil zgolj zmage, temveč z 29,00 tudi soliden izid.