Rešena še zadnja uganka pri ACH Volleyju: prvi korektor bo Grk

Slovenski odbojkarski prvak je za zamenjavo za Erica Mochalskega izbral 36-letnega Apostolosa Armenakisa.

Objavljeno
04. oktober 2016 18.05
Apostolos Armenakis
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Le nekaj dni pred sobotnim začetkom prvoligaške sezone je znan še zadnji kamenček v igralskem mozaiku odbojkarskega državnega prvaka ACH Volleyja. Mladi, 21-letni David Kumer ne bo edini pravi korektor v moštvu, konkurenco mu bo delal desetletje in pol starejši 205 centimetrov visoki prekaljeni Grk Apostolos Armenakis, ki se je zasedbi pridrtužil v začetku prejšnjega tedna. Gre za nekdanjega reprezentanta, ki se dobro znajde ne zgolj na korektorskem položaju, temveč tudi na blokerskem in sprejemalskem.

Postavni odbojkar je igralsko pot začel v majici grškega prvoligaša PAOK, se nato preselil k Ionikosu in od tam k Olympiakosu, od koder ga je pot vodila v Italijo k Tavianu. Ko se je vrnil v domovino, je vnovič oblekel dres PAOK, si kruh služil še pri Patrasu in Arisu, v Franciji branil barve Cannesa, bajna vsota pa ga je premamila, da je v sezoni 2010/11 odšel še v Združene arabske emirate k Al-Nasru. Pred dvema sezonama se je spet preizkusil na Apeninskem polotoku pri drugoligašu Alessanu, nazadnje pa branil barve ciprskega Anagennisija Deryneiasa.

Član grške izbrane vrste je bil desetletje in pol, dvakrat je nastopil tudi na evropskem prvenstvu (2007 in 2009), vendar pa je bil vsaj na korektorskem mestu v senci prvega zvezdnika Mitra Đurića. Slovenskim odbojkarskim privržencem je postal znan v lanski evropski ligi, ko je našim fantom v dvorani Tabor nasul kar 20 točk (šest asov). Pri ACH Volleyju bo nadomestil učinkovitega Američana Erica Mochalskega, ki bo kariero nadaljeval pri češkem prvoligašu ČEZ Karlovarsko.

»Apostolos je kaliber igralca, kakršnega smo iskali, s svojimi izkušnjami ne bo pomagal zgolj Davidu Kumru, temveč celotni ekipi. Želeli smo si korektorja, ki bi resnično sodil v to moštvo. Najslabše bi bilo na silo pripeljati nekoga, zato smo nekaj kandidatov tudi zavrnili. Ne skrivamo, da je bil naša prva želja Tonček Štern, a nismo bili uspešni. Apostolos se nam je priključil tik pred zdajci, toda dokaj dobro pripravljen. Že v prvem trenutku nas je presenetil, se hitro vklopil v ekipo in nam olajšal delo,« je novemu korektorju na pot pojasnil trener zmajev Zoran Kedačič. Armenakis bo prvi Grk v zgodovini slovenske odbojkarske lige.