Ricky Brabec prevzel vodstvo, Toni Mulec dobro na poti

V današnji prvi etapi relija Dakar je bil ameriški motorist za 19 sekund hitrejši od Argentinca Kevina Benavidesa.
Fotografija: Toni Mulec v puščavski akciji. FOTO: Foto Rally Zone
Odpri galerijo
Toni Mulec v puščavski akciji. FOTO: Foto Rally Zone

Američan Ricky Brabec (Honda) je novi vodilni med motoristi na reliju Dakar, ki poteka v Savdski Arabiji. Na današnji prvi etapi v okolici Sea Campa je bil z dosežkom 4:14:10 ure za 19 sekund hitrejši od Argentinca Kevina Benavidesa in za 39 od zmagovalca sobotnega prologa, Avstralca Tobyja Pricea (oba KTM).

Dobro nastopa tudi slovenski novinec na dirki Toni Mulec, ki je v prvi etapi zasedel 35. mesto z zaostankom 33:38 minute, Simon Marčič je bil 70., zaostal pa je nekaj več kot uro in osem minut. Mulec je po dobrem prologu v skupnem seštevku celo mesto višje, Marčič je 70.

Z dirke pa prihaja tudi vest, da se je že poslovil lanski zmagovalec, Britanec Sam Sunderland, ki je danes padel po 52 kilometrih . Medicinsko osebje ga je oskrbelo na licu mesta, z bolečinami v hrbtu pa so ga nato s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

Med avtomobilisti vodi Španec Carlos Sainz, ki je bil 10 sekund hitrejši od Francoza Sebastiena Loeba in 33 od moštvenega kolega, Šveda Matthiasa Eckströma. Lanski zmagovalec, Katarec Naser Al-Attijah je osmi, njegov zaostanek pa znaša dobrih sedem minut.

Dirkače v torek čaka 430 kilometrov od Sea Campa do Alule.

Preberite še:

Komentarji: