Rok Satler in Žiga Donik prvi okrepitvi ACH Volleyja

Slovenski odbojkarski prvak v današnjem žrebu skupin za prihodnjo sezono lige prvakov v drugem bobnu.

Objavljeno
02. julij 2015 14.39
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - Slovenski državni prvaki, odbojkarji ACH Volleyja, so močnejši za dva nova obraza. To sta prekaljeni podajalec Rok Satler (36 let, 192 centimetrov), dolgoletni reprezentant in nazadnje član zamejske Posojilnice Dob, ki je ljubljanski dres svojčas že nosil, in eden najbolj perspektivnih mladeničev na slovenskih parketih, sprejemalec (in občasni korektor) Žiga Donik (19 let, 191 cm), sicer mladinski reprezentant in nazadnje član Lunosa Maribora. »Čaka nas še popolnitev sprejemalske linije, s sestavo igralskega kadra pa sledimo ciljema ponuditi priložnost čim več domačim igralcem in ostati v okviru realnih finančnih zmožnosti,« pojasnjuje direktor Aleš Jerala.

Klub bo do začetka nove sezone poravnal vse obveznosti iz minule in obenem razpolovil dolg iz preteklih sezon, ki ga bo v celoti saniral v prihodnjem letu dni. Na čelu strokovnega štaba ostajata trener dr. Bogdan Kotnik in njegov pomočnik Zoran Kedačič, v igralskem kadru pa je pod pogodbami še osmerica: podajalec Matija Jereb, blokerji Jan Kozamernik, Mario Koncilja, Diko Purič in Stipe Jurič, sprejemalski veteran Matija Pleško in korektorja David Kumer (celotno prejšnjo sezono je moral izpustiti zaradi poškodbe) in Američan Eric Mochalski, edini tujec trenutno v kadru. Med potencialnimi okrepitvami je tudi zamejski najstnik, sprejemalec Jernej Terpin, na izhodnih vratih pa očitno Andrej Flajs, Jan Klobučar, Danijel Pokeršnik, Jure Kasnik, Bine Slovnik in trije tujci: Michal Kozlowski, Nathan Roberts in Sem Dolegombai.

Nocoj (ob 20.15) pa Ljubljančane na Dunaju čaka tudi žreb kvalifikacijskih skupin za prihodnjo sezono lige prvakov. ACH Volley v tem tekmovanju nastopa že deveto leto, tokrat pa se je znašel v drugem bobnu ob boku Friedrichshafna, Berlina, Constante, Paoka, Dukle in Hypo Tirola, s katerimi se torej ne more srečati v skupinskem delu. »Kot vsako leto se vnovič nadejamo z vidika potovanj stroškovno ugodne skupine, v tekmovalnem smislu pa kančka sreče, ki bi nam omogočila enakovredno kosanje s tekmeci. Lahkih nasprotnikov seveda ni, veseli in ponosni pa smo, da lahko s sodelovanjem v tem tekmovanju držimo priključek k vrhunski odbojki in dajemo našim fantom možnost dokazovanja, navijačem pa ogled vrhunskih moštev in igralcev,« še poudarja Jerala.