Salonit po soboških stopinjah

Odbojkarji ACH Volleyja tudi po obračunu s pokalnimi zmagovalci ostajajo neporažen v boju za vrh.

Objavljeno
20. oktober 2014 14.54
Odbojka Salonit - ACH.Igralec Salonita Krivec Luka.V Ljubljani 26.3.2014
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Ljubljana – Branilci naslova državnih prvakov, odbojkarji ACH Volleyja, so v prvih sedmih kolih prvoligaškega tekmovanja oddali tri nize, a le enega neposrednemu tekmecu za vrh – kamniškemu Calcitu Volleyballu. Podobno kot finalist minule sezone Panvita Pomgrad je v soboto v Tivoliju praznih rok ostal tudi pokalni zmagovalec Salonit.

Sta pa že pred tem Ljubljančanom po en niz odščipnila Astec Triglav in Fužinar Metal, ki sta bila še v minuli sezoni v »spodnjem domu« prve lige. To dokazuje, da se varovanci novega trenerja Tomija Šmuca, ki počasi že odštevajo dneve do začetka nove sezone lige prvakov, zares odlično pripravijo na najzahtevnejše tekmece in jim tudi pustijo zgolj drobtinice, medtem ko v dvobojih z na papirju slabšimi zasedbami podzavestno vsaj malce počivajo.

No, v soboto v obračunu s Salonitom niso. Trener gostov Leon Schilling zaradi rahlih težav s poškodb(ic)o vnovič ni poslal na parket mladinskega reprezentanta Jureta Okrogliča, temveč je priložnost ponudil njegovemu vrstniku, 17-letnemu sprejemalcu Blažu Marušiču. Kajpak je prav nanj letela več kot polovica žog s tekmečevega servisa, ki je bil – ob sprejemu in učinkovitem napadu – najmočnejši adut ACH Volleyja.

Kako suverena je bila zmaga državnih prvakov, potrjuje tudi dejstvo, da trener Šmuc ni bil prisiljen poseči po nobeni menjavi, prav tako ni niti enkrat zahteval polminutnega odmora. Uspešen sprejem, predvsem kapetana Andreja Flajsa, je podajalcu Matiji Jerebu, sicer otroku Salonita, dovoljeval, da je uspešno razigraval oba mlada srednja blokerja, ki sta skupaj prispevala zavidljivih 24 točk, komaj 18-letni Jan Kozamernik je bil celo najučinkovitejši igralec v moštvu, v katerem še vedno ni bilo obeh tujcev, ameriškega korektorja Erica Mochalskega in kamerunskega reprezentančnega blokerja Sema Dolegombaija.

»Pričakoval sem drugačen razplet, glede na to, da je Salonit pokalni zmagovalec, pred sezono pa se je še okrepil. Veseli pa me pristop naše ekipe, saj fantje nismo šli v tekmo kot zmagovalci dosedanjih šestih dvobojev in z mislijo, da bomo obračun spet zlahka spravili pod streho, temveč smo se morali pošteno potruditi za takšen razplet. Ni bil le Marušič šibek člen v tekmečevi verigi, tehtnico sta na našo stran prevesila boljši začetni udarec in sprejem,« je poudaril novi podajalec ACH Volleyja Matija Jereb.

»Ogromno težav imamo z majhnimi poškodbami v ekipi, a se počasi sestavljamo, igra pa se približuje želeni in pričakovani ravni. Računam, da bomo čez dober mesec že pravi. ACH Volley je igral odlično, v napadu je bil zelo suveren, težko smo se mu postavili po robu. Imel je tudi fantastičen sprejem, želeli smo ga oddaljiti od mreže, a se nam ni posrečilo. Sicer gledamo iz tekme v tekmo, naš prvi cilj je decembrski polfinale pokala, nato pa se bomo ozirali naprej – najprej proti modri skupini DP,« pa je dodal organizator Salonitove igre Luka Krivec.