Savšek na uvodni tekmi sezone do drugega mesta, kajakaši tretji

Benjamin Savšek je na uvodni tekmi sv. pokala v slalomu na divjih vodah osvojil drugo mesto, kajakaši ekipno tretji.

Objavljeno
20. junij 2015 12.50
Posodobljeno
20. junij 2015 13.04
M. Ž., G. L., Delo.si
M. Ž., G. L., Delo.si

Praga - Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na uvodni tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Pragi osvojil drugo mesto. V popoldanskem finalu so kajakaši Peter Kauzer, Janoš Peterlin in Simon Brus na ekipni tekmi osvojili tretje mesto.

Savšek, ki je imel osmi čas polfinala (93,38), je v finalu brez pribitka preveslal progo v času 91,25. Hitrejši je bil le domačin Stanislav Ježek s časom 90,68, tretje mesto pa je osvojil Britanec David Florence (+1,65).

»Res sem zadovoljen s finalno vožnjo, čoln je res dobro tekel, postavil sem dober čas. V cilju sem se veselil, ker mi je uspela hitra vožnja. Po tihem sem upal na zmago. Moram priznati premoč domačinu Stanislavu Ježku, ki je pokazal, da se da še bolje odpeljati. Lahko mu čestitam. Veselim se drugega mesta, ki je dobra popotnica za naslednje svetovne pokale. Upam, da bom takšno raven držal še naprej,« je svoj nastop komentiral Savšek.

Slovenija je imela v finalu kanuistov še enega predstavnika. Luka Božič se je v finale prebil s tretjim mestom (92,90), tam pa je v težkih pogojih veslal počasneje in si priboril sedmo mesto (+4,64). »Finale je bil dober. Na koncu sem zadovoljen. Ni mi uspela vožnja kot v polfinalu. Ne vem, ali se ustrašim ali sem utrujen ... Na koncu sem bil presenečen v cilju, ker sem imel tri sekunde slabši čas kot v polfinalu. Če potegnem črto: dva finalu na začetku sezone sta dober obet za naprej. Mislim in upam, da bo šlo tako tudi naprej,« je povedal Božič.

Kajakaši posamično razočarali, ekipno malce popravili vtis

V Pragi so izpeljali tudi finalne vožnje kajakašev, kjer Slovenija ni imela predstavnikov - Peter Kauzer je imel 21. čas polfinala, Janoš Peterlin pa 27. Bolj uspešni so bili slovenski kajakaši ekipno, saj so Kauzer, Peterlin in Simon Brus osvojili tretje mesto. Pred njimi so bili le Poljaki in Čehi. Savšek, Božič in Anže Berčič so med kanuisti zasedli peto mesto.

Jutri bodo tekmovale kajakašice in moški kanuistični dvojci. Pri kajakašicah bosta v polfinalu nastopili Urša Kragelj in Eva Terčelj, pri kanuistih pa se bosta za finale borila Luka Božič in Sašo Taljat.

Rezultati svetovnega pokala v Pragi

C1, finale (m)

1. Stanislav Ježek (Češ) 90,68 (0)

2. Benjamin Savšek (Slo) +0,57 (0)

3. David Florence (VB) +1,65 (2)

...

7. Luka Božič (Slo) +4,64 (0)


C1, finale (ž)

1. Katerina Hoškova (Češ) 112,43 (0)

2. Jessica Fox (Avs) +0,92 (0)

3. Ana Satila (Bra) +4,39 (2)

 

K1, finale (m)

1. Jiri Prskavec (Češ) 88,74 (2)

2. Boris Neveu (Fra) +0,55 (2)

3. Ondrej Tunka (Češ) +1,92 (4)