Savšek v polfinale z drugim časom

Skozi kvalifikacije so se na SP v slalomu na divjih vodah v Pauju prebili še Anže Berčič, Urša Kragelj in Eva Terčelj.

Objavljeno
28. september 2017 16.47
J. P.
J. P.

Pau - Kanuist Benjamin Savšek, resen kandidat za odličja, je kvalifikacije na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Franciji opravil odlično, z drugim časom se je namreč neposredno prebil v polfinale najboljše trideseterice. Kot poroča STA, se je podobno - z enajstim dosežkom - že v prvem poskusu posrečilo tudi Anžetu Berčiču, drugi Slovenci so morali opraviti še drugo vožnjo. V njej je bila kajakašica Urša Kragelj četrta in Eva Terčelj deveta, kar je prav tako zadostovalo za polfinale, praznih rok je z izpuščenimi vrati in 50-sekundnim pribitkom ostala Ajda Novak, ravno tako tudi kanuist Luka Božič z dvema dotikoma in štirimi kazenskimi sekundami.

Savšek je v kvalifikacijah na težki, a odprti progi, ki jo je zmogel brez napak, premoč priznal le olimpijskemu zmagovalcu, Francozu Denisu Gargaudu Chanudu: »Zadovoljen sem z vožnjo, a v soboto bo nov dan, nova tekma. Proga bo zahtevnejša, treba bo biti še bolj zbran in paziti do konca. Celo vožnjo sem nadziral, odpeljal brez kazenskih sekund, storil to, kar sem moral. Sem v dobri formi, a je slalom nepredvidljiv, hitro se lahko zapleteš in zgrmiš po lestvici navzdol. A sem dobro pripravljen in upam, da se bo dobro izteklo. Progo že poznam, dobro sem jo natreniral. Voda se spreminja, včasih je treba kje prebiti kak val na poti, tedaj izgubiš nekaj časa, tudi če te vrže prenizko. Skušam se čim bolje prilagoditi, biti osredotočen na vratca in nase in takrat znam dobro odpeljati.«

Kragljevi je po uspešno opravljenih kvalifikacijah odleglo: »Nisem pričakovala, da bom morala na progo še enkrat, zato sem bila na štartu živčna, sploh ko sem videla, koliko tekmic je izpadlo, in da bo šlo skozi šivankino uho. Vedela sem, da se moram potruditi, šlo je brez dotikov, ena vrata so bila bolj na tesno in sem že mislila, da si bom prislužila 50 sekund pribitka, vendar sem se rešila.« Jutri bo v Pauju ponovno pestro, saj bodo že podelili posamične kolajne kajakašem in kanuistkam. Slovenija bo imela na brzicah reke Gave de Pau štiri čolne, tudi favorita za visoka mesta Petra Kauzerja.