Še teden dni nižja prijavnina za Maraton treh src

Do prihodnjega torka prijavnina za eno najbolj množičnih športno-rekreativnih prireditev pri nas 25 evrov, pozneje 35 evrov.

Objavljeno
15. april 2014 16.03
MARATON TREH SRC
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana − Še dober mesec dni je do 34. izvedbe Maratona treh src v Radencih, ene najbolj množičnih športno-rekreativnih prireditev pri nas, ki bo letos na sporedu 17. maja, štela pa bo tudi na slovensko državno prvenstvo na 42 kilometrov. Najprej (ob 8.55) se bodo s starta pognali paraplegiki, pet minut pozneje pa še udeleženci velikega in malega maratona. Ob 9.20 bodo prve tekaške korake naredili tekmovalci na 5,5 kilometra in deset kilometrov, ob 9.30 bo začetek nordijske hoje, popoldne pa še humanitarni tek (ob 15. uri) ter nastop predšolskih in šolskih otrok (16.00).

Favorita za zmago (in rekord proge) sta sicer Kenijca Micah Kiplagat, lani drugovušrčeni v Radencih, in Hillary Mutai, slovenski reprezentant Anton Kosmač pa bo poskušal teči normo za avgustovsko evropsko prvenstvo v Zürichu. Zadnji dan za oddajo prijav je 7. maj, do prihodnjega torka pa prijavnina znaša »le« 25 evrov (pozneje desetaka več). Za skupinske prijave več kot desetih tekačev je cena 23 evrov, prijaviti pa se je mogoče le na spletni strani prirediteljev.