Še tri zmage Galkine, Kratochwillova štirikrat tik pod odrom

Nesporna junakinja 27. mednarodnega turnirja MTM v ritmični gimnastiki na Galjevici je Belorusinja Jekaterina Galkina.

Objavljeno
20. april 2014 18.43
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Nesporna junakinja 27. mednarodnega turnirja MTM Narodni dom v ritmični gimnastiki na Galjevici je Belorusinja Jekaterina Galkina, ki je včerajšnjemu uspehu v mnogoboju danes dodala še tri zmage z obročem, žogo in s kiji, medtem ko je bila s trakom najprepričljivejša Gruzijka Salome Phajeva. Med Slovenkami je izstopala komaj 16-letna Špela Kratochwill, ki pa je imela tudi kanček smole, saj se je štirikrat zavihtela tik za zmagovalni oder. Vse tri glavne zvezdnice tega tekmovanja, ob Galkini in Phajevi še Francozinja beloruskih korenin Kseniya Mustafaeva, so bile tokrat razred zase.

Med mladinkami so se izkazala dekleta, ki jih v kratkem čaka evropsko prvenstvo v Bakuju. Aja Jerman je zmagala z obročem in bila druga z žogo, medtem ko je najboljša s kiji Aleksandra Podgoršek zasedla še tretje mesto v sestavi s trakom. Stopničke so videle tudi slovenske kadetinje, Anastasia Vidovič je bila tretja z obročem, Maša Zaletelj in Lara Pikovnik pa druga in tretja z žogo.

»Celoten turnir se je zelo lepo posrečil in ponosni smo lahko, da vsako leto v Ljubljano privabimo nekaj največjih gimnastičnih zvezdnic, ki so se res izkazale, pa tudi Slovenke so prikazale lepe vaje. Pohvalila bi Špelo Kratochwill, ki je oba dneva prikazala uspešne nastope, a jo do septembrskega svetovnega prvenstva v Izmirju čaka še precej dela,« je pod turnir potegnila črto reprezentančna trenerka Lena Jakubovska, sicer tudi strokovna vodja v Narodnem domu.