Slalomisti v Braziliji brez čolnov

Pred SP mladincev in mlajših članov v Braziliji slovenska reprezentanca še čaka na opremo.

Objavljeno
14. april 2015 18.17
Kajakašica Eva Terčelj Tacen 15. avgust 2013
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Foz do Iguassu - Slovenska slalomska reprezentanca mladincev in mlajših članov je pripotovala na prizorišče svetovnega prvenstva v Braziliji. Prvo večje slalomsko tekmovanje te sezone se bo v Foz do Iguacu začelo čez dober teden dni, toda slovenski tekmovalci so za zdaj še na suhem, saj so z njimi iz Istanbula pripotovali le trije čolni, večina pa jih je ostala v Turčiji.

Zadeva je še bolj problematična zaradi dejstva, da organizatorji prvenstva transport čolnov z letališča v Sao Paulu do mesta na tromeji med Brazilijo, Argentino in Paragvajem nudijo le dvakrat tedensko, tako da vodstvo zveze sedaj išče možne rešitve, kako čolne čim prej spraviti na prizorišče prvenstva.

Časa za trening in spoznavanje brzic tako ni prav veliko, vseeno so bili reprezentanti pred odhodom zelo motivirani in optimistični. Vid Kuder Marušič je na lanskem svetovnem mladinskem prvenstvu v Avstraliji osvojil srebrno kolajno, letos pa ga čaka prvi nastop v konkurenci mlajših članov. »V Braziliji bom poskušal voziti hitro in zanesljivo ter s tem loviti dober rezultat. Dobro formo želim nato prenesti na izbirne tekme, ki se začnejo že kmalu po našem povratku domov,« je povedal. V ekipni tekmi mlajših članov (do 23 let) bo nastopil skupaj z Martinom Srabotnikom in novincem v slalomski ekipi Žanom Jakšetom. Zelo blizu kolajni v mladinski konkurenci lanskega prvenstva je bil tudi Niko Testen. V konkurenci kanuistov bodo slovenske barve zastopali trije tekmovalci - mladinca Jakob Jeklin in Klemen Vidmar ter mlajši član Žiga Taljat. Zaradi starostno mešane zasedbe jih čaka nastop v ekipni tekmi slalomistov do 23 let.

Čim boljšo uvrstitev bosta poskušali doseči tudi dve kajakašici - Eva Terčelj in Ajda Novak. Izkušeni tekmovalki, ki se lahko pohvalita z ekipnimi kolajnami s članskih in mladinskih prvenstev, sta edini kajakašici v ekipi, ki sta uspeli zadostiti visokim kriterijem za pot v Brazilijo.

Tekme se bodo s kvalifikacijami kajakašev, kanuistov in kanuistk v obeh starostnih kategorijah začele v sredo, v četrtek uvodni nastop čaka tudi kajakašice in dvojce, v petek bodo na sporedu vse polfinalne preizkušnje, v soboto finala kajakašev, kanuistov in kanuistk ter ekipne tekme v omenjenih kategorijah, v nedeljo pa se bo prvenstvo zaključilo s finali in ekipnimi tekmami kajakašic in dvojcev.