Slovenija bo gostila tudi namiznoteniški SP za športnike invalide

Po evropskem prvenstvu so Sloveniji zaupali še organizacijo mundiala za namiznoteniške invalide. 

Objavljeno
03. avgust 2017 12.10
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Ljubljana - Slovenija bo prihodnje leto jeseni v Celju gostila svetovno prvenstvo za športnike invalide v namiznem tenisu, je sporočila Mednarodna namiznoteniška organizacija, ki jo je slovenska kandidatura najbolj prepričala. Tekmovanje je partnerski projekt Zveze za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite in Namiznoteniške zveze Slovenije.

»Leta 2018 bomo v Sloveniji prvič gostili svetovno prvenstvo za športnike invalide v namiznem tenisu. Organizacija tako velikega tekmovanja je posledica organizacije preteklih dobrih mednarodnih tekmovanj v namiznem tenisu, ki se odvijajo vsako leto v Laškem. To leto smo bili organizatorji že 14. zapored. Jeseni nas čaka še organizacija evropskega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide, naslednje leto pa še svetovno prvenstvo,« je povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite.

»Prvenstvo sveta bo prvič v sodelovanju dveh mest, Celja in Laškega, v katerem bodo športniki v nastanjeni. Tekmovanje pa bo potekalo v celjski športni dvorani Zlatorog. Thermana Laško, kjer so naši športniki nastanjeni že vsa leta, skrbijo, da so športniki deležni kakovostnih storitev. Z nekaj izzivi in prilagoditvami, ki so specifične za invalide, smo tudi tokrat prepričani, da bomo letvico organizacije premaknili za nekaj let na nedosegljivo raven,« je še dejal Lazar.

Slovenija ima bogate izkušnje na področju organizacije. Letos je v Laškem gostila največji namiznoteniški turnir, 14. Slovenia Open Thermana Laško, kjer se zbere vsa svetovna konkurenca. Da je Slovenija v svetu športa invalidov cenjen organizator, potrjuje tudi skorajšnja organizacija evropskega prvenstva, ki bo v Laškem med 26. septembrom in 5. oktobrom.