Slovenska štiriperesna deteljica v finalu Imsta

Diši po izjemnem ekipnem uspehu na četrti tekmi težavnostnega svetovnega pokala v športnem plezanju.

Objavljeno
20. avgust 2016 14.54
kališnik janja in domen
J. P.
J. P.

Imst - Slovenska reprezentanca v športnem plezanju si od četrte letošnje preizkušnje težavnostnega svetovnega pokala v Avstriji ogromno obeta, da njena pričakovanja niso izvita iz trte, pa potrjujejo tudi polfinalni dosežki, saj se je kar četverici naših predstavnikov posrečilo prebiti v večerni finale, ki se bo začel ob 19.30.

Predvsem uspešna so bila dekleta, saj bodo med osmerico finalistk kar tri Slovenke (ostale države imajo po zgolj eno zastopnico). Mina Markovič, ki v tej sezoni selektivno izbira tekme, na katerih nastopa, je bila druga (59+) z enakim dosežkom kot zmagovalka, Belgijka Anak Verhoeven, tik za njima je bila mlada Janja Garnbret (58+), ki je v sezoni še neporažena, za rep je finale ujela še Tjaša Kalan na osmem mestu (51). V polfinalu je obtičala Rebeka Kamin s 16. dosežkom (42+), že v kvalifikacijah pa je izpadla Veronika Meke (31. mesto).

Med moškimi je s polfinalno smerjo najbolje opravil Španec Ramon Julian Puigblanque, ki je edini vztrajal vse do vrha, še najbližje pa mu je prišel Slovenec Domen Škofic (52+) in se brez težav prebil v finale. Ponesrečilo se je Urbanu Primožiču na 17. mestu (43+), za finale je bil namreč potreben rezultat 45. Milan Preskar (31.) in Martin Bergant (32.) sta drug za drugim končala že v kvalifikacijah.