Slovenske odbojkarice na mivki še v boju za Rio

Slovenke so na tekmi 4. kola olimpijskih kvalifikacij izgubile proti Litovkam. Ohranile še možnosti za 2. mesto.

Objavljeno
05. september 2015 22.35
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Vilnius - Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v polfinalu 4. kroga olimpijskih kvalifikacij v odbojki na mivki v glavnem mestu Litve izgubila z domačo vrsto z 0:2, vendar ima še možnost, da se uvrsti na finalni kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskem turnirju v Riu de Janeiru.

Slovenske predstavnice, ki v skupini A igrajo skupaj z Litvo, Ukrajino in Belgijo, so se na prvem srečanju pomerile z domačo reprezentanco in izgubile z 0:2. Litovska naveza Ieva Dumbauskaite in Monika Povilaityte je bila na prvi tekmi z 2:0 (21:12, 21:16) boljša od Nine Kontrec in Špele Morgan, Ieva Kazuraityte in Vilte Makauskaite pa sta z 21:13 in 21:13 odpravili Nino Lovšin in Saro Sakovič.

V drugem polfinalnem obračunu so Belgijke z 2:1 v zmagah premagale reprezentanco Ukrajine, nato pa so bile belgijske odbojkarice na mivki z 2:1 boljše še od domače izbrane vrste. S tem so si zagotovile zmago v skupini A na kvalifikacijskem turnirju 4. kroga, hkrati pa tudi nastop na zaključnem turnirju kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah v Braziliji, ki bo potekal junija prihodnje leto.

Na finalni kvalifikacijski turnir se bo uvrstila tudi drugouvrščena ekipa iz Vilne. Možnost, da zasedejo drugo mesto, imajo tudi Slovenke, ki bodo morale za napredovanje najprej premagati Ukrajinke, nato pa še Litovke. Na mivko se bosta prvi podali Kontrečeva in Morganova, ki bosta zaigrali proti Ini in Irini Mahko, Lovšinova in Sakovičeva pa se bosta pomerili z Valentino Davidovo in Jelizaveto Sulimo.