Slovenske odbojkarice v atraktivni skupini evropske lige

Vse tri tekmice, Romunija, Madžarska in Grčija, so na evropski jakostni lestvici uvrščene bolje kot Slovenija.

Objavljeno
22. januar 2016 18.35
J. P.
J. P.

Ljubljana - Medtem ko bodo slovenski odbojkarji letos poleti prvič nastopili med elito v svetovni ligi, pa žensko izbrano vrsto čaka vnovičen izziv v evropski ligi. Danes je dobila tekmice v skupini C, nasproti ji bodo stale Romunke, Madžarke in Grkinje. Vse tri tekmice so sicer na evropski jakostni lestvici pred našimi dekleti: Romunke so 13., Madžarke tik za njimi, Grkinje 21., Slovenke pa 25. Prvi turnir bo od 3. do 5. junija na Madžarskem, drugi pa teden dni pozneje v Grčiji. Na zaključni turnir se poleg prirediteljice uvrstijo še najprepričljivejše zasedbe iz vsake od treh skupin, končna zmagovalka pa bo dobila priložnost nastopiti v ženski različici svetovne lige.

»Z žrebom sem zelo zadovoljen, saj gre za ekipe, s katerimi se lahko enakovredno kosamo. Romunke in Madžarke so, enako kot mi, lani nastopile ne evropskem prvenstvu in so, kakovostno gledano, nekako na naši ravni, morda za odtenek boljše, a to nam zelo ustreza. Tudi Grkinje po kakovosti ne zaostajajo veliko, obenem bomo imeli priložnost spoznati njihovo igro in se nanje dobro pripraviti, saj si bomo nasproti stali tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo,« je žreb komentiral selektor Bruno Najdič.

Mesto v skupini A so našle Poljska, Belorusija, Slovaška in Albanija, v skupini B pa Azerbajdžan, Francija, Španija in Črna gora. »Reprezentanca potrebuje težke tekme in s takšno skupino, kot smo jo dobili v evropski ligi, bomo to lahko uresničili. Lani smo se nastopu v tem tekmovanju zaradi dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpovedali, obenem pa evropska liga tedaj ni bila tako kakovostna kot v preteklosti. Letos so v njej znova močne reprezentance in prepričan sem, da bomo dvoboje dobro izkoristili,« je še pripomnil Najdič.