Slovenske prvakinje pred zahtevno nalogo

Odbojkarice Calcit Volleyballa se bodo danes pomerile na prvi tekmi kvalifikacij za vstop v ligo prvakov.

Objavljeno
01. november 2016 09.15
Foto: Primoz Makovec
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Ljubljana - V letošnji nekoliko spremenjeni ligi prvakinj, v kateri ima mesto v njej zagotovljenih dvanajst ekip, se bodo za štiri prosta mesta borile tudi odbojkarice Calcit Volleyballa. Ljubljančanke so pred zahtevno nalogo, kajti v drugem krogu kvalifikacij se bodo pomerile z ekipo Liu Jo Nordmeccanica iz Modene. Prva tekma bo na sporedu danes, ob 18. uri.

Slovenske državne prvakinje bodo v tekmo z italijansko ekipo, ki je nastala z združitvijo lani drugouvrščene ekipe italijanskega državnega prvenstva Piacenze in četrtouvrščene Modene, vstopile kot neporažena ekipa domačega državnega prvenstva, medtem ko so njihove nasprotnice v soboto izgubile na gostovanju v Scandicciju. Toda kljub temu bo prednost na strani italijanskih odbojkaric, ki jih vodi Lorenzo Micelli, trener, ki je lani s poljskim Atom Trefl Sopotom že gostoval v dvorani Tivoli.

Zmagovalke dvoboja, povratna tekma bo na sporedu v soboto, 5. novembra, bodo v tretjem krogu, zadnjem pred vstopom v ligo prvakinj, igrale najverjetneje proti Cannesu, ki bo v tem krogu igral z ekipo Jedinstvo Brčko.

ACH Volley na Ciper

Odbojkarji ACH Volleyja pa se bodo morali do svojega jubilejnega desetega nastopa v ligi prvakinj prebiti skozi kvalifikacije, kjer bo njihova prva ovira v drugem krogu kvalifikacij ciprska ekipa Omonia. Prva tekma bo na sporedu v sredo, ob 18. uri, v Nikoziji.

Ciprska odbojka v Evropi ne pomeni prav veliko in s te strani so imeli slovenski serijski državni prvaki srečo pri žrebu. Toda po drugi strani Ljubljančani letošnje sezone niso začeli najbolje. V srednjeevropski ligi so nepričakovano izgubili v Zagrebu proti Mladosti, v domačem prvenstvu jih je v svoji dvorani presenetil Maribor, minulo soboto pa so tudi z veliko mero sreče v Tivoliju ugnali oslabljeni Calcit Volleyball, ki je zapravil štiri zaključne žoge za zmago.

»O Omonii imamo veliko informacij, imamo tudi video posnetke. Ogledali smo si, v kakšni zasedbi igrajo, imajo tudi tri Brazilce in enega Poljaka, vendar so šele nekaj časa v polni zasedbi. Eden od dveh brazilskih sprejemalcev v letošnji sezoni sploh še ni igral zanje, vendar se z njimi ne želimo obremenjevati. V prvi vrsti si želimo, da pridemo do svoje prepoznave igre. Ciprčani igrajo raven odbojke, kot jo igrajo, mi želimo igrati na višji ravni, želimo zmagati obe tekmi in to je naš cilj,« se vloge favorita v dvoboju z najboljšo ciprsko ekipo ne brani Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja.

Če bodo Ljubljančani v dveh tekmah boljši od ciprskega državnega prvaka, bo njihova zadnja ovira, da bi se uvrstili v skupino A lige prvakov, v kateri so že Dinamo Moskva, Zaksa Kedzierzyn-Kozle in Istanbul BBSK, francoski Arago de Sete.