Slovenski balinarji na SP dvakrat zlati

V igri v krog je šamiponski naslov ubranil Dejan Tonejc, enak podvig se je posrečil tudi Juretu Kozjeku v klasični igri.

Objavljeno
26. september 2015 14.20
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Reka - Zadnji dan balinarskega svetovnega prvenstva se je za slovenski tabor razpletel sanjsko, z dvema odličjema najžlahtnejšega leska, za katera sta poskrbela Dejan Tonejc in Jure Kozjek. Prvi je v igri v krog v finalu s 24:20 odpravil Črnogorca Miroslava Petkovića in tako ubranil predlanski šampionski naslov iz Bahie Blance. Enak podvig se je posrečil tudi Kozjeku, ki je povesil nosove domačim privržencem, saj je v finalu klasične igre s 13:6 ugnal še Hrvata Anteja Gračića.

»Vesel sem drugega zaporednega naslova svetovnega prvaka, kar ni tako enostavna naloga. Na igriščih, na katerih sicer nastopam v majici reškega Vargona, mi je šlo tako, kot je treba, imel sem tudi številčno podporo s tribun,« je nov izjemen uspeh komentiral Tonejc, Kozjek pa je dodal: »Po neuspehu med dvojicami sem s tem zlatim odličjem kajpak zelo zadovoljen. Ves čas sem bil osredotočen na bližanje, najmočnejše Hrvatovo orožje. Znal sem ga držati na vajetih, nobenih težav nisem imel.«