Slovenski kolesarji povprečni, David Per na 28. mestu

Na EP v kolesarstvu na Češkem Slovenci daleč od ponovitve dosežka Mateja Mohoriča.

Objavljeno
18. julij 2013 18.05
reu CYCLING/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Frydek Mistek - Slovensko zastopstvo je EP v kolesarstvu na skrajnem vzhodu Češke začelo povprečno. Uvodni dan sta bila na sporedu kronometra v konkurenci mlajših članic, pri katerih Slovenk ni bilo v konkurenci, in mladincev, ki pa se na 22,5 km dolgi progi niso pretirano izkazali.

Še najbolje se je odrezal David Per, ki je z zaostankom minute in 52 sekund zasedel 28. mesto. Blaž Šuštar je bil 31. (1:58), Jon Božič pa mesto za njim z natanko dveminutno zamudo. Slovenski predstavniki, izbranci selektorja Andreja Cimpriča, so sicer lovili ponovitev lanskega uspeha iz Goesa, kjer se je z bronastim odličjem okitil Matej Mohorič. David Per bo sicer glavni slovenski adut tudi na cestni dirki mladincev.

V konkurenci 74 tekmovalcev je bil s povprečno hitrostjo 48,63 km/h najhitrejši Rus Nikolaj Čerkasov, ki je za sekundo ugnal Belgijca Igorja Decraeneja, že dosti več - 42 sekund - pa je na tretjem mestu zaostal Francoz Remi Cavagna.

Jutri se bodo na progi v Brnu v vožnji na čas merili mlajši člani, slovenske barve pa bodo zastopali Jan Polanc, Luka Pibernik in Marko Pavlič.