Slovenski odbojkarji pridobili še eno mesto

Na čelu evropske jakostne lestvice so se novopečeni šampioni Rusi izenačili s prejšnjimi prvaki Francozi.

Objavljeno
04. september 2017 20.14
J. P.
J. P.

Ljubljana - Takoj po koncu moškega odbojkarskega evropskega prvenstva na Poljskem je Evropska odbojkarska zveza (CEV) objavila osveženo jakostno lestvico, na kateri so Slovenci pridobili eno mesto in so zdaj osmi, imajo pa enako število točk (250) kot presenetljivi finalisti Nemci pod selektorsko taktirko Andree Gianija, ki so zadržali izhodišče.

V vodstvu sta skupaj s po 280 točkami dve državi, prejšnji evropski prvaki Francozi in zdajšnji Rusi, ki so bili pred tem drugi. Tretje mesto so zadržali bronasti Srbi, sta si pa mesti zamenjali Poljska in Italija, obe razočaranji evropskega prvenstva. Največji skok med najboljšimi se je sicer posrečil senzacionalni četrtfinalistki Češki, ki je s trinajstega napredovala na enajsto mesto.

Med ekipami, ki jih prejšnja dva tedna na Poljskem ni bilo, so najvišje Portugalci, ki so šestnajsti. Nove jakostne lestvice v ženski konkurenci še ni, tudi na njej je na vrhu Rusija pred Srbijo in Italijo, Slovenija drži 23. mesto. Razvrstitev na moški razpredelnici sicer določajo rezultati zadnjih petih tekmovanj: svetovnega prvenstva, svetovne lige, evropske lige in dveh evropskih prvenstev.