Slovenski vaterpolisti izgubili proti Franciji

Slovenska reprezentanca je na tretji tekmi kvalfikacij za nastop na EP visoko izgubila proti Francozom (4:9).

Objavljeno
31. maj 2013 21.55
VATERPOLO Slovenija - Belorusija
M. Ž., Delo.si/STA
M. Ž., Delo.si/STA
Kranj - Slovenska vaterpolska reprezentanca je v tretjem nastopu na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Kranju izgubila proti Franciji s 4:9 (1:1, 1:2, 1:4, 1:2). Dva zadetka za Slovenijo je dosegel kapetan Erik Bukovac po enega pa Jaša Kadivec in Jure Nastran.

Gledalci na kranjskem bazenu so videli zanimiv obračun za prvo mesto na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo 2014. Sama tekma je bila odločena sredi tretje četrtine, ko je Mehdi Marsouki s tremi zaporednimi goli poskrbel za francosko vodstvo s 6:2.

Pred tem so bili Francozi v prvem delu močnejši tekmec, a je slovenska obramba delovala izredno organizirano, redke priložnosti za gol pa je izničeval razpoloženi slovenski vratar Luka Gržentič. Francozi so dvakrat povedli, Bukovac je skrbel za rezultatski priključek, izid pa bi bil ob menjavi strani kaj lahko izenačen, če izkušeni Matej Nastran tik pred polčasom ne bi zapravil petmetrovke.

V drugem delu so Slovenci v vodi začasno celo prevzeli pobudo, bili najmanj enakovredni, a bili v zaključku akcij izredno neučinkoviti, kar so Francozi kaznovali. Na slovenski strani je pri zaostanku 2:4 najprej 100-odstotno priložnost ob igralcu več zapravil Jaša Kadivec, na nasprotni strani je zadel Marzouki, nato je Matej Nastran zadel vratnico, spet je zadel Marzouki in tekma je bila praktično odločena. Nazadnje je za znižanje v začetku zadnje četrtine poskrbel Jure Nastran, ki je zadel za 4:7, a Francozi niso dopustili, da bi se Slovenci še bolj približali.

»Poraz je nepričakovano visok in mislim, da semafor ne kaže pravega razmerja moči. Imeli smo veliko priložnosti, vratnic, njihov vratar je bil razpoložen. Sicer pa so v tem trenutku v precej boljši tekmovalni formi od nas in imajo pet šest igralcev, ki v vodi tudi učinkovito menjajo svoje položaje,« je o tekmecih povedal slovenski kapetan Bukovac.

V soboto ob 17.30 se bo Slovenija pomerila z Ukrajino, tekma pa bo bržkone odločala o drugem mestu na turnirju.