Šok za gledalce: Mateja Žagarja zaradi poškodbe ne bo v Krškem (VIDEO)

Serijski državni prvak je na dirki poljske lige grdo padel in utrpel pretres možganov, za dirko najvišjega ranga pa še ni nared.
Fotografija: Matej Žagar se letos navijačem v Krškem ne bo mogel predstaviti. FOTO: Mediaspeed.net
Odpri galerijo
Matej Žagar se letos navijačem v Krškem ne bo mogel predstaviti. FOTO: Mediaspeed.net

Krško – Slovenske ljubitelje spidveja je osupnila kratka informacija, ki jo je serijski (sedemnajstkratni) državni prvak Matej Žagar danes sporočil prek družbenega omrežja – poškodba, ki jo je utrpel minuli konec tedna na preizkušnji poljske lige, ni bila tako nedolžna, kot se je morda sprva zdelo, in bo moral zaradi nje izpustiti sobotni vrhunec sezone na naših tleh, veliko nagrado Slovenije na štadionu Matije Gubca v Krškem, osmo dirko v letošnjem koledarju svetovnega prvenstva.


Izstrelilo ga je v ogrado


Prekaljeni 35-letni Črnovaščan je v dvoboju njegove Czestochowe in Gorzowa v zadnjem krogu pri poskusu prehitevanja s prednjim kolesom zadel zadnje kolo enega od tekmecev, zaradi česar ga je vrglo z motorja in izstrelilo v varnostno ogrado, obenem se je nanj prevrnil še »konjiček«. Pri tem je utrpel pretres možganov in nato ostal na zdravljenju na Poljskem, v želji, da bi bil čim prej nared za domačo dirko, na kateri boljši kot tretji še ni bil. »Težka nesreča, telo ni najboljše, škoda, ker nisem mogel pomagati ekipi, a potrebujem nekaj časa za okrevanje,« je sporočil kmalu po padcu.


Otežena pot do 8. mesta


Danes pa je Matej skrušeno potrdil, da je s težkim srcem sprejel (zahtevno, toda edino možno) odločitev, da v Krškem ne bo tekmoval. Rezultatska ničla bo tudi otežila njegovo željo, da bi se prebil v najboljšo osmerico v skupni razvrstitvi, ki si neposredno zagotovi mesto med svetovno elito tudi v prihodnji sezoni. Pred Krškim je na devetem mestu za Rusom Emilom Sajfutdinovom zaostajal štiri točke, zdaj pa se bo razkorak bržkone precej povečal. Slovenske barve bodo v Krškem tako zastopali Matic Ivačič, ki se bo s posebnim povabilom prvič meril med elito, Nick Škorja kot zamenjava za Žagarja in Denis Štojs kot rezerva.
 

Komentarji: