Sokoli odslej v elitni ligi AFL

Moštvo ameriškega nogometa Ljubljana Silverhawks je doletela čast, da bo v novi sezoni nastopalo v elitni avstrijski ligi.

Objavljeno
13. oktober 2015 11.29
dja/ameriski nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovensko moštvo ameriškega nogometa Ljubljana Silverhawks je doletela čast, da bo v prihodnji sezoni lahko nastopalo v elitni avstrijski ligi AFL, v kateri sodelujejo tudi nekateri najboljši evropski kolektivi, denimo večkratna šampiona stare celine Swarco Raiders in Vienna Vikings. AFL sledi zgledu hokejske lige EBEL in želi vključevati vse najboljše avstrijske klube in nekaj izstopajočih moštev iz okolice. Sokoli bodo tako drugo tuje moštvo v ligi, po praških Črnih panterjih.

V prihodnji sezoni bo v razširjenem avstrijskem državnem prvenstvu tekmovalo osem moštev: aktualni prvak Swarco Raiders, favorit Vienna Vikings, dunajski Danube Dragons, Graz Giants, Mödling Rangers, Cineplexx Blue Devils in obe omenjeni tuji zasedbi. Sezona se bo začela marca, vsaka ekipa bo odigrala deset tekem rednega dela, po izločilnih bojih pa bodo finalni obračun pod streho spravili junija v Celovcu. Povprečno sicer ligaške tekme v živo obišče 2800 navijačev.