SP v balinanju: Borčniku vsaj bron

Aleš Borčnik si je na balinarskem SP v Argentini v hitrostnem zbijanju priigral polfinale in s tem najmanj bronasto odličje.

Objavljeno
14. november 2013 17.21
mpi PANORAMA - BALINCARJI
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Bahia Blanca - Slovenska moška balinarska odprava je uspešno začela svetovno prvenstvo v Argentini. Polfinalni nastop in s tem najmanj bron si je v hitrostnem zbijanju že priigral Aleš Borčnik, ki je suvereno opravil kvalifikacije in se s tretjim rezultatom osmine finala prebil v četrtfinale. V njem presenečenj ni bilo, 27-letni Borčnik si je z 41 zadetimi kroglami in tretjim dosežkom brez težav zagotovil napredovanje. Najboljši izid (48) se je sicer posrečil Hrvatu Leu Brniću.

Borčnik je skupaj z Anžetom Petričem dobro začel tudi v štafetnem zbijanju, v katerem sta se že prebila do četrtfinala. Z najboljšim kvalifikacijskim dosežkom si je pot v osmino finala natančnega zbijanja tlakoval tudi Davor Janžič (28 točk), z dvema zmagama s po 13:0 pa se je med 16 najboljšimi v igri posameznikov znašel tudi svetovni prvak Jure Kozjek. Podoben dosežek se je posrečil še Dejanu Tonejcu v igri v krog, ki ga v dvoboju za vstop v udarno osmerico čaka tunizijski tekmec. Le Kozjek in Janžič sta morala na kolena v igri dvojic, v kateri sta ju po razburljivem boju z 10:7 ugnala Italijana Luigi Grattapaglia in Lino Bruzzone, zdaj pa slovensko navezo v odločilni preizkušnji za preboj v osmino finala čakata domača nasprotnika.