SP v namiznem tenisu: prvi zmagi slovenskih ekip

Dve točki za moški uspeh nad Dominikansko republiko je prispeval Jan Žibrat, tretjo pa naš prvi loparček Bojan Tokič.

Objavljeno
28. april 2014 12.25
Posodobljeno
28. april 2014 12.25
lvu DP V NAMIZNEM TENISU
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Tokio - Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je uspešno začela ekipno svetovno prvenstvo na Japonskem. V drugi kakovostni skupini je namreč uvodoma s 3:1 odpravila neugodno zasedbo Dominikanske republike, levji delež pri tem pa je nosil mladi legionar Jan Žibrat, ki je z dvema zmagama brez oddanega niza preprečil, da bi o skupnem zmagovalcu odločal obračun obeh prvih loparčkov, Bojana Tokiča in 34-letnega na Kitajskem rojenega Lin Juja. Novogoričan sicer ni imel pretiranih težav s Juanom Vilo Batisto, kratko pa je potegnil edinole še tretji Slovenec, ki si kruh služi v tujini, starosta Saš Lasan, ki pa se je odlično upiral Juju.

Dominikanska republika je bila uvodni tekmec po meri, čeravno je selektor Bojan Rak, ki na prvenstvu računa še na državnega prvaka Uroša Slatinška in mladega Ludvika Peršoljo, opozarjal, da je kak njen predstavnik spravil na kolena tudi že Tokiča - v mislih je imel ravno Lin Juja, ki je našega asa s 4:1 odpravil na odprtem prvenstvu Poljske pred štirimi leti. Jutri Rakove izbrance čakata dva obračuna, v katerih želijo vpisati novi zmagi: najprej z Vietnamom in nato še z Bolgarijo.

Enako uspešna so bila tudi dekleta, ki so s 3:1 odpravila Peru. Po prvem dvoboju sicer ni dišalo po takšnem razpletu, saj je morala legionarka Alex Galič, ki sicer trenira v namiznoteniškem centru Wernerja Schlagerja, po treh zelo izenačenih nizih premoč priznati Angeli Mori; toda Manca Fajmut, ki je bila uspešna dvakrat, in Jana Tomazini sta z zmagami vendarle zasukali razplet in obračun mirno pripeljali pod streho. Selektorka Vesna Ojsteršek Drnovšek ima na razpolago še novinko na svetovnih prvenstvih Jano Ludvik, ki pa je tokrat soigralke spodbujala s klopi. Tudi dekleta čaka jutri dvojni izziv - dvoboja s Švedsko in Brazilijo.

 

SLOVENIJA : DOMINIKANSKA REPUBLIKA 3:1

Bojan Tokič : Juan Vila Batista 3:0 (6, 6, 3)
Jan Žibrat : Samuel Galvez 3:0 (3, 4, 4)
Saš Lasan : Lin Ju 2:3 (-5, -7, 8, 4, -8)
Jan Žibrat : Juan Vila Batista 3:0 (6, 7, 6)

SLOVENIJA : PERU 3:1

Alex Galič : Angela Mori 0:3 (-10, -8, -9)
Manca Fajmut : Maria Ortiz 3:0 (4, 8, 8)
Jana Tomazini : Andrea Guzman 3:0 (8, 7, 9)
Manca Fajmut : Angela Mori 3:0 (9, 7, 8)