Spet dvojne stopničke za slovenske padalce

Na generalki pred svetovnim prvenstvom v Bellunu je ekipa Elana zasedla drugo, Senad Salkič pa tretje mesto.

Objavljeno
10. avgust 2014 17.09
jer*Padalci v Lescah, Ekipa Elan, Senad Salkič
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Belluno - Slovenski padalci so bili uspešni tudi v generalki pred svetovnim prvenstvom, tekmi svetovnega pokala v skokih na cilj v italijanskem Bellunu, saj je zasedba Elana v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek v ekipni konkurenci zasedla drugo mesto, medtem ko je bil Salkič med moškimi tretji.

Elan je nastopil precej spremenljivo in je preveč nihal, izkušnje in večja zbranost proti koncu tekme pa so pripomogle k temu, da je zadržal vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Tekmovanje je služilo tudi kot izbirna preizkušnja v posameznih zasedbah za uvrstitev v reprezentanco, selektor Drago Bunčič pa bo dokončno odločitev sprejel sredi prihodnjega tedna, tik pred odhodom v Banja Luko.

Slovenski padalci so bili sicer vnovič zadovoljni z uvrstitvijo, manj pa s skoki. »Prvi dve seriji sta za čimprejšnjo pozabo, saj so bili naši skoki katastrofalni. V nadaljevanju smo opravili, kot je bilo potrebno, predvsem zadnji seriji sta bili pravi. Z dosežkom smo zadovoljni, nas pa do odhoda na svetovno prvenstvo čaka še kar nekaj dela,« je strnil Salkič.

Na svetovnem prvenstvu, ki se bo začelo prihodnjo nedeljo, bodo Slovenci branili dve zlati odličji iz Dubaja - ekipno in posamezno Domna Vodiška, medtem ko je bila Maja Sajovic pred dvema letoma druga.