Špik tudi drugi dan med zmagovalci v Beogradu

Slovenski veslači so drugi dan regate v Beogradu dosegli  še dve zmagi in tretje mesto.

Objavljeno
04. maj 2014 16.26
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Beograd - Slovenski veslači so uspešno opravili generalko za EP konec meseca v Beogradu. Tudi drugi dan so dosegli dve zmagi: najboljši je bil Luka Špik v skifu in dvojni četverec, lahki dvojni dvojec z Matevžem Malešičem in Rajkom Hrvatom pa je bil tretji.

Na Adi Ciganliji je sicer veslačem težave povzročalo močno deževje in sunki vetra. Špik je sicer zmagal v odsotnosti najboljšega srbskega veslača Gorana Vasića, vendar pa dobro formo dokazal s prednostjo desetih skund pred Hrvatom Luko Radonjićem.

V dvojnem dvojcu sta bila Matevž Malešič in Rajko Hrvat bila tretja, za favoriziranima posadkama Srbije (Filipović, Marjanović) in Hrvaške (Šain, Vekić), ki sta bili na prvih dveh mestih že v soboto. Ob koncu sporeda je bila še tekma dvojnih četvercev, ki so nastopili v skupni tekmi s četverci brez krmarja. Med dvojnimi četverci je zmagala slovenska posadka, v kateri so veslali Matej Rojec, Aleš Zupan, Janez Zupan in Gašper Fistravec, pred slovenskim čolnom za veslače do 23 let, v katerem so nastopali Borut Rebolj, Gašper Ostanek, Matej Grobelnik in Jure Grace.

»Če seštejem oba dneva, je bil najuspešnejši Luka Špik. Obakrat je precej zanesljivo zmagal, saj očitno tudi ni imel prave konkurence ob odsotnosti Vasića. Drugi dan je celo malenkost bolje odveslal tekmo, gledano primerjalno s časi zmagovalnih dvojcev in dvojnih dvojcev, kjer gre za zelo dobre posadke. Še vedno pa se bo v prihodnjih tednih potrebno ukvarjati z nekaterimi vprašanji drugega dela proge,« je ocenil selektor Miloš Janša.