Špilerjeva do tretjega mesta na evropskem pokalu v metih

Slovenska metalka kladiva Barbara Špiler je z 67,12 m osvojila tretje mesto med mlajšimi člani.

Objavljeno
16. marec 2014 20.49
Posodobljeno
16. marec 2014 20.49
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Lizbona - Potem ko je včeraj Martina Ratej, slovenska rekorderka v metu kopja, na 14. evropskem zimskem pokalu v metih v Leirii na Portugalskem zasedla tretje mesto (59,57 m), je danes podoben dosežek uspel Barbari Špiler.  Slovenska rekorderka v metu kladiva, pa je naslednji dan tretja med mlajšimi člani do 23 let. Orodje je vrgla 67,12 metra.

Poleg Špilerjeve je bil drugi dan uspešen tudi Matija Muhar, ki je dosegel osebni rekord 73,57 metra v metu kopja med mlajšimi člani in zasedel četrto mesto, medaljo pa je izgubil v zadnjem metu. Veronika Domjan je bila peta v metu diska med mlajšimi članicami (50,33 m), Matija Kranjc v metu kopja sedmi med člani (78,25 m), Blaž Zupančič pa je bil 16., zadnji, med mlajšimi člani v suvanju krogle (15,47 m).

»S tretjim mestom sem zadovoljna, sama pa sem pričakovala večjo daljavo. Bolečina v nogi je bila malo premočna, da bi lahko dosegla tiste daljave, za katere sem pripravljena. Tudi na treningih sem kazala boljše mete. Zato lahko rečem le, da je uvrstitev dobra, dolžina meta pa ne,« je povedala Ratejeva.

Podobno je menila tudi Špilerjeva: »Želela sem si osvojiti kolajno. Daljava ni prava, ker sem želela več vreči, vendar sem dosegla kolajno. Nisem začela dobro, premalo sem bila agresivna. Šele v tretjem, četrtem metu mi je šla bolje ta prvina. Sem pa trenutno tehnično slaba, kar je bilo za pričakovati v začetku sezone. Tehnično mi ne gre, v tretjem in četrtem obratu popustim in mi obračanje ne steče po željah.«