Markovičeva v Innsbrucku do šestega mesta

Slovenska plezalka Mina Markovič je z evropskim prvenstvom v balvanskem plezanju začela z letošnjo sezono.

Objavljeno
16. maj 2015 16.26
plezanje
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Innsbruck - Na prvi tekmi letošnje sezone v športnem plezanju se je od slovenskih tekmovalcev najbolj izkazala Mina Markovič, ki je na evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju osvojila 6. mesto. Bila je tudi edina slovenska finalistka.

Glede na njene uspehe v preteklosti bi lahko bil dosežek morda še nekoliko boljši. Z njenih dosedanjih evropskih prvenstev je v preteklosti prinesla dve srebrni kolajni. Obe je osvojila pred dvema letoma z drugima mestoma na EP v Chamonixu v težavnosti in na EP v Eindhovnu v balvanskem plezanju. Srebro je osvojila tudi na lanskem svetovnem prvenstvu v Gijonu.

V današnji finale se je prebila s šestim izidom polfinala, v kvalifikacijah pa je bila petnajsta.

Najuspešnejši so bili Nemci, saj so pobrali dvojno zmago. V moški konkurenci je slavil Jan Hojer, v ženski pa Juliane Wurm. Na stopničkah so bili še Čeh Adam Ondra in Italijan Stefan Scarperi ter Avstrijki Anna Stöhr in Katharina Saurwei.

Na prvenstvu sicer nastopa sedem Slovencev. Julija Kruder je enajsto mesto iz kvalifikacij nadgradila s končnim devetim mestom. Domen Škofic je osvojil končno petnajsto mesto, Gregor Vezonik je bil devetnajsti. Jernej Kruder, Jure Bečan in Katja Kadič so tekmovanje končali v kvalifikacijah na 21., 23. in 41. mestu.