Stračanek napoveduje hud boj na »Večeru prvakov«

Na sobotnem borilnem dogodku v dvorani Lukna bodo tudi slovenski boksarji Ema Kozin, Mitja Dišič in Aljaž Venko.

Objavljeno
24. september 2016 00.57
regent full contact
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec

Maribor - Na jutrišnjem »Večeru prvakov« v mariborski dvorani Lukna (z začetkom ob 17. uri) bo na sporedu kar deset boksarskih dvobojev, zadnji pa bo v kikboksu, v katerem bo Gregor Stračanek branil naslov evropskega prvaka v polnem kontaktu združenja WAKO PRO v kategoriji do 69,1 kilograma. V obračunu za pas ga bo izzval Poljak Jakub Pokusa.

»V mislih imam zmago, ki pa jo bom moral potrditi v ringu. Pokusa je zelo nevaren nasprotnik; je mlad, agresiven in nima česa izgubiti. Očitno je tudi v dobri formi, kar je mogoče soditi po tem, da je zmagal na dveh tekmovanjih za svetovni pokal. Obeta se torej hud boj,« je ocenil Stračanek, ki kljub vsemu verjame vase in v svojo priljavljenost: »S trenerjem Tomažem Barado sva trenirala trdo in kakovostno, od sebe bom dal vse in verjamem, da bodo gledalci prišli na svoj račun,« je svoj obračun s Pokuso napovedal 35-letni kikboksar iz vasice Stranice pri Zrečah.

Obetajo se tudi zanimivi boksarski obračuni. Komaj 17-letna Ljubljančanka Ema Kozin (do 72 kg) bo prestala poklicni ognjeni krst, njena prva profesionalna nasprotnica pa bo kar 19 let starejša Hrvatica Ina Milohanić. V olimpijskem boksu bodo naše barve branili Tomi Lorenčič in Alen Kralj, ki se bosta med seboj udarila v kategoriji do 60 kilogramov. Mitja Dišič (do 75 kg) se bo pomeril s Čehom Vaclavom Panchartkom, Aljaž Venko (do 75 kg), ki tako kot Lorenčič in Dišič prihajata iz Zavčevega kluba DZ Boxing, pa bo »prekrižal pesti« s Čehom Adamom Filipom.

Pod vodstvom »Mr. Sympathikusa« bo profesionalno kariero jutri začel tudi Hrvat Marko Čalić (do 79,378 kg), čigar nasprotnik bo Čeh Tomaš Kugler, prvi poklicni dvoboj pa bo v dvorani Lukna vpisal tudi Nemec Tom Dzemski (do 79,378 kg), sin nekdanjega Zavčevega trenerja Dirka Dzemskega. Svojo nadarjenost si bo prizadeval potrditi s prepričljivo zmago nad Slovakom Stefanom Stankom.