Štrucl poslal Sappa pod prho

Rok Štrucl je že v uvodni rundi premagal slovitega Boba Sappa, Denis Avdič pozabil na meje.

Objavljeno
23. april 2012 08.54
Posodobljeno
23. april 2012 09.02
Mi. Š, šport
Mi. Š, šport

Ljubljana - Rok Štrucl je sinoči pripravil senzacijo, potem ko je že v uvodni rundi z močnimi nožnimi udarci, ki jih je nadaljeval s silovitim desnim krošejem, v polni veliki tivolski dvorani premagal Boba Sappa.

»Mislil sem, da Sapp udarja močneje. To je moja najbolj odmevna zmaga doslej,« se je veselil 22-letni Črnomaljec. »Zver«, kakor se glasi vzdevek 38-letnega Američana, je po prejetih udarcih obležal do konca sodnikovega štetja, nato pa odvihral pod prho v slačilnico.

Od naših borcev so bili uspešni še Bor Bratovž, Bojan Kosednar in Uroš Veličevič, ki je v slovenskem dvoboju premagal Denisa Porčiča. Zmagal pa bi tudi Miran Fabjan, a ga je sodnik po nespodobni gesti diskvalificiral.

Pozabil na meje

Zadnje dni se je vse vrtelo okoli gostovanja Sappa v Sloveniji, eni so hoteli od blizu videti mogočnega Američana, druge je pritegnila gola radovednost ob nekoliko drugačnem športnem dogodku, tretje je zanimalo, kdo je možakar, ki je v posnetku na spletu posmehljivo iskal miniaturno Slovenijo.

To slednje je očitno hudo zbodlo tudi radijskega voditelja Denisa Avdića, ki je znan po nevsakdanjih metodah pridobivanja svojih poslušalcev. Do Sappa se je prebil kar z zemljevidom v roki in ga po angleško vprašal, če zdaj končno ve, kje je Slovenija, vmes pa mu v Američanu neznanem jeziku navrgel: »Evo, tu... je*em te čorava ...«

Za piko na i pa je nato Sappu še dejal, da se govori, da bo po dvoboju pristal v Kliničnem. Da je šel s tem predaleč, je očitno ugotovil šele, ko mu je sogovornik po prevodu resno dejal: »To ni bilo smešno!«