Sun Yingsha in Fan Zhendong pobrala smetano v Tivoliju

Na elitnem namiznoteniškem turnirju v Ljubljani so pričakovano prevladovali kitajski igralci in igralke.
Fotografija: Fan Zhendong je v Tivoliju prekosil vse tekmece. FOTO: CGTN
Odpri galerijo
Fan Zhendong je v Tivoliju prekosil vse tekmece. FOTO: CGTN

Sun Yingsha in Fan Zhendong sta zmagovalca namiznoteniškega turnirja WTT Star Contender v Ljubljani z nagradnim skladom nekaj manj kot 230.000 evrov. Finalna dvoboja v Hali Tivoli sta bila povsem kitajsko obarvana, v moški konkurenci je bil Fan Zhendong boljši od Wang Chuqina, v ženski pa Sun Yingsha od Chen Meng. Oba dvoboja sta se končala s 4:3.

Finale mešanih dvojic je bil prav tako v znamenju Kitajcev, Sun Yingsha in Wang Chuqin sta že v soboto zvečer odpravila rojaka Qian Tianyi in Liang Jingkuna s 3:1. Pri  moških dvojicah sta zmagala Kitajca Xiang Peng/Lin Shindong, dvojico rojakov Ma Long/Yuan Licen sta premagala s 3:2 (9, -9, -11, 7, 5). V ženskih dvojicah je slavila kitajska kombinacija Wang Yidi/Kuai Man, ki je bila boljša od luksemburške naveze Xia Lin Ni/Sarah De Nutte s 3:0 (5, 6, 6).

Od slovenskih namiznoteniških igralcev in igralk je najboljši izid v Ljubljani dosegel Darko Jorgić. Trenutno deveti igralec na jakostni lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze, kar je najvišje med vsemi Evropejci, je izpadel v osmini finala. Za Hrastničana je bil usoden francoski najstnik Felix Lebrun, ki je zmagal s 3:0.

V glavnem delu turnirja so nastopili še Sara Tokić, Ana Tofant, Deni Kožul in Peter Hribar, prav vsi so se poslovili po uvodnih dvobojih. V kvalifikacijah so bili neuspešni Lara Opeka, Tjaša Novak, Enya Moltara, Brin Vovk Petrovski, Aljaž Godec in Miha Podobnik.

»Zadovoljni smo s celotnim turnirjem. Ogledalo si ga je lepo število gledalcev, predvsem pa smo zadovoljni z udeležbo najboljših igralcev in igralk na svetu. V Tivoli je prišla vsa elita namiznoteniškega športa, finalna posamična dvoboja z najvišje rangiranimi igralci in igralkami na svetu pa sta bila le pika na i,« je o največjem mednarodnem turnirju na slovenskih tleh, kjer je nastopilo blizu 300 igralcev iz 45 držav, dejal direktor turnirja WTT Star Contender Ljubljana in prvi mož slovenske namiznoteniške zveze Tomaž Kralj.

»Lep denarni sklad turnirja je v slovensko prestolnico privabil elito namiznoteniškega športa. To je le eden od razlogov, da so v Ljubljano prišli vsi najboljši. Ena od prednosti našega turnirja je, da ga organiziramo v sodelovanju z Zagrebom, tako da so stroški potovanja za azijske igralce in igralke bolj ugodni. Zelo zadovoljni so tudi z dobro organizacijo tekmovanja, najbolj pa s tem, da se v Ljubljani počutijo prijetno in varno,« je o imenitni udeležbi na turnirju dejal Kralj za STA.

Preberite še:

Komentarji: