Šutejeva blizu rekordne znamke

Drugi dan atletskega pokala v Novi Gorici je Tina Šutej v skoku s palico preskočila 4,50 m.

Objavljeno
15. junij 2014 23.35
Atletika
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Nova Gorica - Tina Šutej (Mass) je drugi dan atletskega pokala Slovenije v Novi Gorici v skoku s palico preskočila 4,50 m in dosegla najboljši izid celotnega pokala. Na višini 4,62 m, s tem bi izboljšala svoj slovenski rekord (4,61 m), ki ga je dosegla 14. maja 2011 v ameriškem mestu Athens, je letvico trikrat podrla.

»Zelo sem zadovoljna, ker sem danes skakala tako kot znam, nisem se mučila na zaletu. Bila sem blizu rekorda v prvem skoku, žal sem bila preveč postrani, da bi lahko prešla letvico. V naslednjih dveh skokih pa sem se ustavila tik pred vbodom palice. Bo pa na naslednji tekmi šlo bolje, ko bom imela konkurenco, tu je nisem imela. Zadovoljne sem tudi, da sem na višini 4,50 m, ko je že kazalo, da bo letvica padla, izvlekla skok z akrobatskim delom na palici. Tega mi je manjkalo doslej,« je bila zadovoljna Šutejeva.

Ekipno je v obeh konkurencah slavil Mass (428 točk), za njim so bili med atleti drugi mestni tekmeci iz Kronosa (254), tretji pa je bil Kladivar Celje (195). V ženski konkurenci je Mass zbral 421 točk, sledila sta Kronos (181) in Velenje (174).

Med atleti je na 800 m pričakovano slavil Žan Rudolf (1:49,41), ki je v ciljni ravnini po veliki prednosti povsem znižal hitrost in je s tem izpustil priložnost za izboljšanje svojega državnega rekorda. Maruša Mišmaš (Mass) je prvi dan slavila na 1500 m, drugi dan pa prav tako z veliko razliko še v teku na dva stadionska kroga (2:09,06). Bila je najboljša v številu osvojenih točk na pokalu, saj je bila tudi članica zmagovite štafete Massa na 4 X 400 m. Presenetljiv poraz je doživela Nina Kolarič, slovenska rekorderka v skoku v daljino. Premagala jo je Nina Djordjevič (Velenje), ki je nastopila prvič po porodu. Skočila je 6,32 metra že v prvi seriji.

Na dvodnevnem tekmovanju je manjkala trojica najboljših slovenskih atletov. Po zanj slabšem začetku sezone se Primož Kozmus pripravljal v Medulinu, Snežana Vukmirovič je bila v soboto sedma v troskoku na diamantni ligi v New Yorku, Martina Ratej pa bo v torek tekmovala na močnem mitingu v Ostravi na Češkem. Vsi pa bodo v reprezentanci, ta bo znana v ponedeljek, ki bo nastopila na ekipnem EP konec prihodnjega tedna v Talinu.