Šutejeva in Černjulova potujeta v London

Tina Šutej in Maruša Černjul bosta nastopili na svetovnem prvenstvu v atletiki, čeprav nista izpolnili norme.

Objavljeno
26. julij 2017 21.18
OI
L. Z.
L. Z.
Ljubljana - Šutejeva je v skoku s palico letos preskočila 4,50 metra in normo zgrešila za pet centimetrov, Černjulova pa je v višino skočila 191 centimetrov, tri premalo za normo Mednarodne atletske zveze (Iaaf).

A udeleženki lanskih OI v Riu bosta vseeno lahko nastopili na SP. Iaaf je postavila tako visoke norme, da jih v mnogih disciplinah ni izpolnilo predvideno število tekmovalk in tekmovalcev. Preostale kvote bodo zasedli tisti, ki so na mednarodni lestvici posameznih disciplin do mest, ki jih je Iaaf določila za končno število udeležencev SP. Pri tem se med drugim upošteva tudi najvišje število udeležencev posamezne države v disciplinah, morebitne odpovedi zaradi poškodb in bolezni ter udeležence iz tistih držav, ki nimajo tekmovalcev z normami in lahko na SP pošljejo enega.

Poleg Šutejeve in Černjulove so zanesljivi potniki na SP še Martina Ratej (kopje), Luka Janežič (400 m), Rok Puhar (maraton), Agata Zupin (200 m in 400 m ovire) in Anita Horvat (400 m), na potrditev Iaaf pa čakata še Nejc Pleško (kladivo) in Veronika Domjan (disk).

V Londonu bo tako v najboljšem primeru devet slovenskih atletov, kar je eden manj kot lani na OI.