Svetovni prvak napada novo zmago

Francesco Bagnaia (Ducati) najhitrejši v kvalifikacijah in v šprinterski dirki za veliko nagrado Avstrije v razredu motoGP v Spielbergu.
Fotografija: Francesco Bagnaia je bil najhitrejši v kvalifikacijah in v šprinterski dirki za VN Avstrije. FOTO: Jure Makovec/AFP
Odpri galerijo
Francesco Bagnaia je bil najhitrejši v kvalifikacijah in v šprinterski dirki za VN Avstrije. FOTO: Jure Makovec/AFP

Italijanski motociklistični as Francesco Bagnaia (Ducati) si je pridirkal najboljši štartni položaj za veliko nagrado Avstrije v razredu motoGP v Spielbergu.

Svetovni prvak, ki je vpisal 16. najboljši štartni položaj v karieri, petega na desetih letošnjih dirkah, bo štartal pred Špancem Maverickom Viñalesom (Aprilia) in Južnoafričanom Bradom Binderjem (KTM).

Drugo vrsto bodo zasedli Avstralec Jack Miller (KTM), Španec Alex Marquez (Ducati-Gresini) in Italijan Luca Marini (Ducati VR46).

Bagnaia, ki v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo vodi s 46 točkami prednosti pred Špancem Jorgejem Martinom (Ducati Pramac), ta je bil v kvalifikacijah šele 12., je kasneje dobil še šprintersko preizkušnjo. Prevladoval je od prvega do zadnjega kroga, drugi je bil Binder, zaostal je dve sekundi, tretji Martin pa pet.

Italijan Marco Bezzecchi (Ducati VR46), trenutno tretji v seštevku za SP, ki je včeraj med kvalifikacijskim treningom izboljšal nov rekord kroga na Red Bull Ringu, bo dirko začel šele s sedmega mesta, v šprinterski dirki pa je padel v prvem krogu.

V nedeljo dirkače čaka še klasična dirka, ki se bo začela ob 14. uri. Na letošnjih devetih dirkah motoGP je štirikrat zmagal Bagnaia, dvakrat Bezzecchi, po enkrat pa Španci Martin, Alex Rins in Aleix Espargaro.

 

Preberite še:

Komentarji: