Taljat in Božič šesta v Augsburgu

Slovenska kanuista Sašo Taljat in Luka Božič sta na zadnji tekmi svetovnega pokala v Augsburgu osvojila šesto mesto.

Objavljeno
17. avgust 2014 20.31
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Augsburg - Slovenski kanuistični dvojec Sašo Taljat/Luka Božič je na zadnji tekmi svetovnega pokala v slalmou na divjih vodah v Augsburgu osvojil šesto mesto in v skupnem seštevku končal na tretjem.

Zadnjo preizkušnjo sezone sta dobila Francoza Gauthier Klauss in Mathieu Peche (108,80), druga sta bila Nemca Franz Anton in Jan Benzien (+0,70), tretje pa Britanca David Florence in Richard Hounslow (+0,89).

Taljat in Božič sta s progo opravila v času 110,38 in za zmagovalcema zaostala za 1,58 sekunde. »Vožnjo sva opravila tako, kot smo se dogovorili, vendar pa sva na zadnjih protitočnih vratih naredila napako, kjer sva izgubila nekaj mest, glede na to, da smo s tekmeci zelo izenačeni. Z vikendom sva zadovoljna, ker vidiva, da sva dovolj hitra in še vedno v igri za najvišja mesta,« je povedal Taljat.

V skupnem seštevku svetovnega pokala sta zmagala Slovaka Peter in Ladislav Škantar, druga sta bila Nemca Anton in Benzien, tretja pa slovenska predstavnika Božič in Taljat.

Primorca bosta večino priprav na SP opravila doma

Pred tekmovalci je zdaj enomesečni tekmovalni premor, 17. septembra pa se bo v Združenih državah Amerike začelo člansko svetovno prvenstvo, ki bo trajalo do 21. septembra.

Sašo Taljat in Luka Božič bosta večji del priprav na prvenstvo opravila doma: »V načrtu imava skupne priprave v Bratislavi prihodnji teden, sicer pa se bova pripravljala doma. Že v začetku septembra odhajamo v Ameriko,« je razkril Taljat.