Test za kandidate za plavalno SP

Na močnem mednarodnem mitingu v Eimdhovnu bo v ospredju pozornosti nastop vodilnega plavalca Damirja Dugonjića.

Objavljeno
01. april 2015 12.24
ace/plavanje
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Eindhoven - Jedro slovenske plavalne reprezentance na čelu s kandidati za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Kazanu bo od četrtka do nedelje nastopilo na močnem mednarodnem mitingu v Eindhovnu, na katerem se bo zbrala evropska elita na čelu s Sarah Sjöström, Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker, Laszlom Csehom, Velimirjem Stjepanovićem.

Slovenske barve bodo zastopali Ravenčana Damir Dugonjić in Gaja Natlačen, Radovljičani Anja Klinar, Špela Perše, Tjaša Pintar, Robert Žbogar in Žan Pogačar, Velenjčanka Nastja Govejšek, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde in Martin Bau iz mariborskega Branika. V ospredju pozornosti bo nastop Dugonjića, ki se bo na 50 in 100 metrov prsno udaril s svetovnim rekorderjem, Južnoafričanom Cameronom van der Burghom, in Srbom Ćabo Siladjijem. Obenem bo Korošec v inštitutu v Eidnhovnu opravil tudi testiranja štarta, obratov in podvodnega plavanja.

»Damir je v polnem treningu, v vodi še ni najboljši, videli pa bomo, kako bo nastopil na tekmi. Obenem pričakujem tudi vrhunska testiranja, ki nam bodo dala tudi nekaj odgovorov in bomo z njihovo pomočjo kake drobne napake tudi popravili,« je prepričan Damirjev trener Matija Medvešek. Slovenski selektor Miha Potočnik pa je za STA pristavil: »To bo pomembna tekma za tiste, ki kandidirajo za svetovno prvenstvo in so se pripravljali na višini v Sierri Nevadi. Večina je v polnem treningu, zato je tekma pregledna, saj je časa za lovljenje norm še dovolj.«