Tina Mrak in Veronika Macarol na prizorišču OI četrti

V posameznih regatah sta bili 3., 7., 10., 3., 6., 4. in 5.

Objavljeno
29. oktober 2017 20.36
Tina Mrak in Veronika Macarol. Olimpijska reprezentanca Slovenije, Koper, 22. julij 2016 [Tina Mrak,Veronika Macarol,Olimpijska reprezentanca Slovenije,Rio 2016,portreti]
A. V., STA
A. V., STA
Tokio - Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v japonski Enoshimi, kjer bodo leta 2020 potekali boji jadralcev za olimpijske medalje, zasedli četrto mesto (28 točk). V posameznih regatah sta bili 3., 7., 10., 3., 6., 4. in 5. Zmagali sta Italijanki Benedetta Di Salle in Alessandra Dubbini (13).

"Danes smo zaključili z regato Enoshima Olympic week, ki je potekala na prizorišču naslednjih olimpijskih iger. Prvič smo se seznanili s tukajšnjimi pogoji. Na regati smo imeli zmerno močan in nestabilen veter z obale, ki je obračal za več stopinj. Dva tedna regat in treningov na Japonskem je bilo zelo napornih. Dobro je, da sva prišli sem in se seznanili z okoljem in pogoji na regatnem polju, tako da bomo v prihodnjih letih bolje pripravljeni," sta sporočili slovenski jadralki.

Bronasti na letošnjem svetovnem prvenstvu sta pred tem 22. oktobra regato svetovnega pokala v Gamagoriju, prav tako na Japonskem, končali na osmem mestu.