Toja in Gašper na stopničkah

Slovensko lokostrelstvo se je na tretji tekmi svetovnega pokala v francoskem Nimesu veselilo novih dveh odličij.

Objavljeno
26. januar 2015 17.57
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Nimes - Slovensko lokostrelstvo se je na tretji tekmi svetovnega pokala v francoskem Nimesu veselilo novih dveh odličij, po enega v članski in mladinski konkurenci. Med članicami se je s sestavljenim lokom Toja Černe (LK Feniks) okitila z bronom, med mladinci z ukrivljenim lokom pa Gašper Štrajhar (AC Kamnik) s srebrom.

Enaindvajsetletna Vikrčanka Toja je v izločilnih bojih najprej odpravila tri tekmice, v šestnajstini finala odlično Američanko Eriko Jones (147:146), v osmini finala Korejko Song Yun Soo (147:146), v četrtfinalu pa še Britanko Naomi Jones (148:143). V polfinalu se ji je edinokrat zataknilo, saj je morala premoč priznati poznejši zmagovalki, Južnoafričanki Jeanine van Kradenburg (143:144), zato pa je bila nato v malem finalu boljša še od Američanke Lexi Keller (146:145).

Sedemnajstletni Kamničan Gašper je na poti v finale izločil Francoza Luciena Nativella (7:3) in Ferdinanda Delilleja (6:5), Belgijca Lenthyja Gysa (6:0) in Švicarja Floriana Faberja (6:4), nato pa v odločilnem obračunu izgubil s Francozom Thomasom Chiraultom (4:6).