Savšek najbolje v sezoni, z dotikom ob zmago

Na predzadnji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah je bil Benjamin Savšek med kanuisti tretji.

Objavljeno
03. september 2016 15.15
OLYMPICS-RIO-CANOESLALOM-M-C1
Š. Ro.
Š. Ro.

Praga - Po olimpijskem vrhuncu sezone bodo kajakaši in kanuisti na divjih vodah sklenili še sezono v svetovnem pokalu. Na predzadnji tekmi v Pragi je vsaj nekoliko tolažbe za izgubljeno kolajno v Riu dobil kanuist Benjamin Savšek, ki se je uvrstil na tretje mesto. To je sicer tudi njegova najboljša uvrstitev v sezoni.

Zmagal je Slovak Matej Benuš (98,91), drugi je bil Britanec Ryan Westley (+0,25), Savšek pa je zaostal 1,83 sekunde.

Savšek je bil na Vltavi je edini slovenski finalist dneva, čeprav je zelo dobro kazalo tudi novincu na tekmah svetovnega pokala kajakašu Žanu Jakšetu, ki je s 13. časom polfinala za las obstal v polfinalu. V sezoni, ko Savšku ni šlo vse po načrtih in željah, je na četrti tekmi pokala le prišel do odličja. Na progi, kjer je vselej dosegal odlične rezultate, nenazadnje je na njej tudi osvojil svojo prvo kolajno s članskih svetovnih prvenstev ter prvo zmago na tekmah svetovnega pokala, je zaostal le za Benušem in Westleyjem.

Član tacenskega kluba je bil na progi sicer najhitrejši, a naredil dva dotika, ki sta ga stala zanesljive zmage. Le z enim dotikom manj bi se še vedno lahko veselil zlata, a dva sta bila v tako močni konkurenci žal preveč. Na koncu je za zmagovalcem tekme zaostal za 1,83 sekunde.

Anže Berčič je osvojil 18., Blaž Cof 25., Jure Lenarčič pa 28. mesto.

V finalu kajakašev ne bo slovenskih nastopov; Žan Jakše je osvojil 13. mesto, Janoš Peterlin je bil 19., Niko Testen pa 31. Srebrni iz Ria Peter Kauzer je tekmo izpustil.