Trajkoviču olimpijska vozovnica

Ivan Trajkovič se je z dobro predstavo na kvalifikacijskem turnirju v ruskem Kazanu uvrstil na OI.

Objavljeno
28. januar 2012 20.36
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si
Kazan - Slovenski taekwondoisti, ki nastopajo na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v ruskem Kazanu, so danes že dobili prvo vozovnico za London 2012. Priboril si jo je Ivan Trajkovič v kategoriji nad 80 kg, ki se uvrstil v polfinale in na koncu osvojil tretje mesto, kar je bilo dovolj za uvrstitev na OI.

Trajkovič je na poti do olimpijske vozovnice premagal Finca Heina Teemuja in Azerbajdžanca Tavakgula Bajramoca, v polfinalu pa ga je premagal Turek Bahri Tanrikulu. V malem finalu je slovenski tekmovalec premagal Avstrijca Christopha Deckerja z 9:8, piše STA.

»V bistvu se sploh še ne zavedam, kaj mi je uspelo. Suvereno sem dobil prvi borbi, zmago sem pričakoval tudi v polfinalu, kar bi pomenilo, da sem se na igre uvrstil neposredno. Vendar pa so me nekoliko oškodovali sodniki, ki so mi dodelili točke za dosežen udarec v glavo in mi jih nato, po protestu nasprotnega trenerja, odvzeli. V borbi za tretje mesto pa sem celoten dvoboj nadziral dogajanje v ringu,« je povedal Trajkovič.

Danes je na kvalifikacijah v Kazanu nastopil še Jure Pantar (do 68 kg), a se je po zmagi v prvem krogu proti Albancu Kurtiju Xhersiju v drugem po izenačenem izidu 3:3 v nadaljevanje po sodniški odločitvi uvrstil Nizozemec Dennis Bekkers.

V nedeljo bosta nastopili še dve slovenski tekmovalki, Franka Anič v kategoriji do 67 kg in Nuša Rajher nad 67 kg.