Trio s Timom Gajserjem želi prekositi selektorja Kraglja

Slovensko reprezentanco v pokalu narodov v motokrosu v Franciji bodo sestavljali Tim Gajser, Jan Pancar in Miha Bubnič. Cilj izboljšati 9. mesto iz leta 1998.
Fotografija: Selektor Sašo Kragelj ter tekmovalci Tim Gajser, Miha Bubnič in Jan Pancar bodo ponosni zastopali Slovenijo in AMZS. FOTO: Goran Krošelj/AMZS
Odpri galerijo
Selektor Sašo Kragelj ter tekmovalci Tim Gajser, Miha Bubnič in Jan Pancar bodo ponosni zastopali Slovenijo in AMZS. FOTO: Goran Krošelj/AMZS

Olimpijske igre v motokrosu pravijo pokalu narodov, na katerem se ob koncu sezone svetovnega prvenstva pomerijo najboljše reprezentance. Slovenija je za prvovrstni spektakel, ki bo med 6. in 8. oktobrom v francoskem Erneeju, sestavila najboljšo ekipo doslej.

Naše barve bodo zastopali petkratni svetovni prvak Tim Gajser, 11. dirkač na svetu v razredu MX2 Jan Pancar ter državni prvak v MX Open Miha Bubnič. Slednji je vskočil namesto mladega Jake Peklaja, ki si je konec tedna zlomil levo roko in palec na desni.

FOTO: Goran Krošelj/AMZS
FOTO: Goran Krošelj/AMZS

Selektor je nekdanji as Sašo Kragelj, ki skupaj z Romanom Jelenom in Boštjanom Kampušem drži najboljšo uvrstitev Slovenije doslej, 9. mesto iz davnega leta 1998. Jasno je, da bo cilj njegovih adutov izboljšanje te uvrstitve.

Zlasti forma Gajserja, ki je sezono končal z zmago v Veliki Britaniji, obeta, da bodo Slovenci mešali štrene najboljšim. »V Francijo se podajamo sproščeni, a super motivirani. Lepo je zastopati barve domovine. Veliko bo odvisno tudi od športne sreče, ampak verjamem, da se bomo veselili dobre uvrstitve,« je na svojem dirkališču Tiga243Land v Lembergu v občini Šmarje pri Jelšah povedal Gajser, ki je skupaj s Pancarjem, bodočim tekmecem v MXGP, in Bubničem opravil tudi skupni trening.

Tim Gajser FOTO: Goran Krošelj/AMZS
Tim Gajser FOTO: Goran Krošelj/AMZS

»Ni lepšega kot končati sezono z zmago. To je dodatna motivacija za zimo. Leta 2024 se želim spet boriti za naslov,« je po več mesecih brez motorja zaradi poškodbe in operacije stegenske mišice povsm okreval Gajser. Pancar, ki je ravno diplomiral, je bil v MX2 najboljši netovarniški voznik, kot zasebnik bo verjetno tekmoval tudi v MXGP.

Tim Gajser na treningu FOTO: Goran Krošelj/AMZS
Tim Gajser na treningu FOTO: Goran Krošelj/AMZS

Bubnič pa po prvi osvojitvi naslova državnega prvaka verjame, da bo zbral čim manj točk. Točkovanje je namreč takšno, da zmagovalec dobi eno točko, zadnji, 40. pa 40. Tista reprezentanca, ki bo imela najmanj točk, bo zmagala. Vsak tekmovalec bo opravil po dve vožnji. Šteje pet voženj, ker se najslabša izbriše.

Naslov prvaka bodo branile ZDA, med favoriti so vselej še Belgija, Francija, Italija, Nizozemska in tudi Španija.

Jan Pancar na treningu FOTO: Goran Krošelj/AMZS
Jan Pancar na treningu FOTO: Goran Krošelj/AMZS

Preberite še:

Komentarji: