Trstenjakova srebrna v Budimpešti 

Tina Trstenjak je na svetovnem prvenstvu v judu izgubila v finalu in domov odhaja s srebrno medaljo.

Objavljeno
31. avgust 2017 16.53
Posodobljeno
31. avgust 2017 16.53
N. Gr.
N. Gr.

Budimpešta - Olimpijska in svetovna prvakinja v judu Tina Trstenjak je na svetovnem prvenstvu osvojila še 11. slovensko kolajno, tokrat je bila prekratka na zadnji stopnički in se okitila s srebrno medaljo. Za nastop v finalu je v polfinalu kategorije do 63 kilogramov premagala Kitajko Junxia Yang, dvoboj pa je bil zelo napet, saj je Celjanka slavila šele po petih minutah podaljška, ko je Kitajka dobila kazen.

V finalu se je Trstenjakova pomerila z največjo tekmico zadnjih let, Francozinjo Clarisse Agbegneneu, s katero sta vedno bili zelo zanimive boje. Tokrat je bila Francozinja boljša od 27-letne olimpijske prvakinje iz Ria in osvojila zlato, Trstenjakova pa srebro.

»Dan je bil zelo naporen. Vse borbe so bile težke. Seveda je nekaj razočaranja, a medalja je le medalja. Največja napaka v finalu je bila, da nisem upoštevala taktike, za katero sva se zmenila s trenerjem in vse je šlo le še navzdol. To je bil glavni razlog za poraz, ne dolgi polfinale. Enkrat pač gre, drugič ne, a več bom o razlogih lahko povedala po analizi,« je po porazu povedala tekmovalka celjskega Sankakuja.

S srebrom Trstenjakova seveda ni bila zadovoljna: »Če je kdo v moji koži, je seveda razočaran, saj je navajen zmagovati, a medalja je medalja in tega ne smem gledati kot slab dosežek. Sama sem seveda zelo kritična do sebe in težko sem zadovoljna s srebrom ali bronom, seveda pa je res, da je težko vedno osvojiti zlato.« 

Na poti v popoldanske boje za kolajne je premagala še Španko Cristino Perez Cabano, Avstrijko Magdaleno Krssakovo in Britanko Amy Livesey. Slovenija bo tako iz Budimpešte odšla z najmanj eno kolajno, kar je bil osnovni cilj odprave na svetovno prvenstvo, ki poteka v madžarski prestolnici.