Tudi Mbappé videl nov nokavt slovenske »gorile«

Koprčan Jakob Nedoh se je v šampionskem slogu prebil v veliki finale evropske lige profesionalnih borcev (PFL).
Fotografija: Jakob Nedoh kot po tekočem traku ruši nasprotnike. FOTO: WFC
Odpri galerijo
Jakob Nedoh kot po tekočem traku ruši nasprotnike. FOTO: WFC

Slovenski as Jakob Nedoh se je v šampionskem slogu prebil v veliki finale evropske lige profesionalnih borcev (PFL) v poltežki kategoriji. Potem ko je konec marca v Newcastlu po vsega 48 sekundah prisilil k vdaji Italijana Riccarda Nosiglio, je sinoči v Parizu po pičlih 95 sekundah nokavtiral še domačega matadorja Anthonyja Salamona.

Za 26-letnega Koprčana je bila to že sedma zaporedna zmaga v mešanih borilnih športih (v statistiki ima le en poraz), dve leti starejši Francoz pa je doživel drugi poraz (ob osmih zmagah). V velikem finalu, ki bo na sporedu 8. decembra v Dublinu, se bo Nedoh, ki ga kličejo tudi »gorila«, za nagrado v višini 100.000 ameriških dolarjev pomeril s še neporaženim Angležem Simeonom Powllom (9 zmag).

Omeniti kaže še, da je nov podvig slovenskega borca med drugimi videl tudi eden od najboljših nogometašev na svetu, francoski zvezdnik Kylian Mbappé, ki je bil med gledalci spektakla v Parizu. Sicer ni skrivnost, da je napadalec moštva PSG velik ljubitelj borilnih športov.

V borilnem spektaklu v Parizu je vidno užival tudi Kylian Mbappé. FOTO: Franck Fife/AFP
V borilnem spektaklu v Parizu je vidno užival tudi Kylian Mbappé. FOTO: Franck Fife/AFP

Preberite še:

Komentarji: