Tudi Špela Perše z olimpijsko vstopnico

Na kvalifikacijski tekmi daljinskih plavalk v Setubalu je bila generalno 12., med olimpijskimi kvalifikantkami pa deveta.

Objavljeno
12. junij 2016 11.33
J. P.
J. P.

Setubal - Slovenska olimpijska odprava za Rio je bogatejša za novo ime, plavalko Gorenjske banke Radovljice Špelo Perše. V kvalifikacijskem obračunu daljinskih plavalk na Portugalskem je namreč na 10-kilometrski razdalji zasedla generalno dvanajsto mesto, med olimpijskimi kvalifikantkami pa je bila deveta. Zmage se je veselila Kitajka Xin Hin pred Britanko Keri-Anne Payne in Ekvadorko Samantho Arevalo. Peršetova je bila vso tekmo v vodilni skupini, v zadnjem delu pa so najboljše dvignile ritem, ki ga je med 48 nastopajočimi zmogla vzdržati tudi edina slovenska predstavnica.

»Izpolnila sem osebni cilj, še zdaleč pa ni bilo lahko. Skupina je bila velika in v vodi je bila stalna borba za položaj. Naposled se je vse srečno izteklo, ob uspehu hitro pozabiš na vse ovire. Približno si že predstavljaš, kje si, toda v zaključku nisem natančno vedela, ali sem v skupini, ki bo šla v Rio. Zato sem še enkrat iztisnila zadnji atom moči in dala vse od sebe. Tudi če se mi ne bi posrečilo uvrstiti na igre, si ne bi imela česa očitati,« je za STA strnila vtise Gorenjka, ki bo dan pred začetkom olimpijskih iger dopolnila šele 20 let.