Tudi starša sta se veliko naučila od Janje

Veličasten sprejem za olimpijsko zmagovalko Janjo Garnbret tudi v Slovenj Gradcu.
Fotografija: Janja Garnbret tudi danes sije od sreče. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Janja Garnbret tudi danes sije od sreče. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Slovenjgraška občina je danes na Glavnem trgu pripravila veličasten sprejem za svojo domačinko Janjo Garnbret, ki se je na v nedeljo končanih olimpijskih igrah v Tokiu ovenčala z zlato kolajno v športnem plezanju. Kot je poudarila koroška šampionka, ji ta sprejem pomeni ogromno, saj gre za njen domači kraj. Občini se je zahvalila, da ji stoji ob strani v dobrem in slabem.

Olimpijsko zmagovalko Janjo Garnbret so najprej v Šmartnem pri Slovenj Gradcu prevzeli njeni sočlani iz Prostovoljnega gasilskega društva Šmartno in jo pospremili na pot proti Slovenj Gradcu. Nato so jo na Trgu svobode sprejeli slovenjgraški športniki in jo pospremili na Glavni trg, kjer jo je pozdravila množica navijačev.

Garnbretova je med drugim povedala, da težko najde besede, s katerimi bi opisala, kaj ji pomeni zlata kolajna iz Tokia. »Kaže na to, kako trdo sem delala. Dve leti sem se pripravljala za olimpijske igre. Samo jaz vem, čez koliko stvari sem morala iti, da sem osvojila to odličje,« je omenila Garnbretova.


Fenomen, ker je pripravljena trdo garati


Na vprašanje, ali se bo septembra udeležila svetovnega prvenstva v Moskvi, je odgovorila, da še ne ve, saj bo s svojim trenerjem Romanom Krajnikom šele v prihodnjih dneh naredila načrte za naprej. Trener je ob tem pojasnil, da je Janja takšen fenomen zato, ker je pripravljena trdo delati, garati, se učiti in odpravljati svoje pomanjkljivosti.

Janjin oče Vili Garnbret je zaupal, da je popolnoma obsedel, ko je osvojila zlato kolajno. Nikakor ni mogel dojeti, kaj se je zgodilo. Mati Darja Garnbret pa je orisala hčerine začetke pred 15 leti, ko so jo pritegnile promocijske stene, ki so bile postavljene v Slovenj Gradcu. »Sva ponosna starša, ker sva jo vzgojila v preprostem življenjskem ritmu. Tudi midva z možem sva se od Janje veliko naučila. Njen trener pa ima vizijo in zna ustvariti olimpijsko prvakinjo,« je izjavila Darja.

Slovenjgraški župan Tilen Klugler je Janji predal šopek rož in še nekaj drugih daril, med drugim tudi denarno nagrado v višini 10.000 evrov. Kot je povedal, je izjemno ganjen in počaščen, da ima možnost Janji čestitati za zlato kolajno.

Komentarji: